Krema za lice ispod očiju - da ili ne?

Koža lica najizloženija je vanjskim utjecajima pa je stoga i najosjetljivija, što zahtijeva posebnu njegu. Kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić pojašnjava zašto na područje oko očiju ne bi smjela nanositi kremu koju svakodnevno nanosiš na ostatak lica
Vidi originalni članak

Iritacija sluznice oka

Zdrava i njegovana koža preduvjet je ljepote iako mnoge žene često zbog ubrzanog životnog ritma te nedostatka vremena ne pridaju tome veliku pozornost. Kako bi što dulje zadržale elastičnost kože, mnoge pomno odabiru kremu kojom će njegovati lice. Međutim, ono u čemu mnoge griješe jest to što koriste jednu kremu za cijelu površinu lica. ''Oči i područje oko njih prilično je osjetljivo. Na području oko očiju nalazi se manje lojnih žlijezda nego na ostatku lica što zahtijeva i drugačiji tretman'', pojašnjava kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić.

Vjerojatno si već i sama na kremama i maskama za lice naišla na natpis o tome kako ih ne smiješ nanositi na područje oko očiju. ''Budući da se krema za svakodnevnu njegu nanosi blizu oka, zbog sluznice se kreme koje se nanose na lice ne bi smjele nanositi i na područje oko očiju. Naime, većina krema sadrži razne mirise koji hlapljenjem znaju iritirati oči koje potom nerijetko znaju i suziti što nije nimalo ugodno niti zdravo'', dodaje kozmetologinja.

Kremu nanesi laganim tapkanjem

''Kreme koje su isključivo namijenjene nanošenju na područje oko očiju djeluju drenažno, elastično te regeneriraju područje na koje se nanose.'' To ujedno sprječava stvaranje bora, dehidraciju i isušenost kože. ''Takve kreme u svom sastavu imaju ulje jojobe, shea maslac, vitamin E, suncokretovo ulje te ekstrakt određenih biljaka.''

Kako bi na ispravan način tretirala područje oko očiju, kozmetologinja savjetuje da ujutro i navečer laganim tapkanjem naneseš kremu jer tako možeš poboljšati cirkulaciju i zaustaviti starenje. ''Budući da je područje oko očiju najugroženije od pojave bora, prija nanošenja kreme koža mora biti čista i s nje treba ukloniti sve što se nalazi u porama. Na trepavicama se primjerice često nalaze bakterije i razna onečišćenja pa nanos kreme na u tom slučaju može izazvati reakciju'', zaključuje kozmetologinja mr. ph. Seka Zebić.

Saznaj kako nahraniti kožu prije spavanja.

Pogledaj video i saznaj kako prekriti podočnjake.

Posjeti missZDRAVA.hr