Filipinska masaža vrućim školjkama

Danas ti predstavljamo tradicionalnu filipinsku Lava Shells masažu koja spada u grupu "tjeloum“ - holističkih masaža, a provodi se samozagrijavajućim školjkama i aromatičnim uljima manga. Može se usporediti s masažom vrućim kamenjem, jer obje uključuju element topline
Vidi originalni članak

Lava Shells masaža namijenjena je prvenstveno za opuštanje kao i za osobe koje vole toplinu. Ova vrsta masaže nije preporučljiva trudnicama, osobama koje su nedavno imale operaciju i oboljelima od tumora. Neki wellness centri umjesto masaže vrućim kamenjem nude Lava Shell masažu jer je priprema čišća i lakša.

Lava Shell masaža i tvoje tijelo

  • Terapeut masira tijelo pomoću zagrijane Tigar - prugaste školjke, tipične za podneblje Filipina.
  • Dok masira terapeut drži školjke u dlanu. Lava Shells masaža je prije svega opuštajuća i umirujuća, zato ako želiš čvršću masažu, a godi ti toplina onda je masaža vrućim kamenjem za tebe bolji izbor. Prednost Lava Shell masaže u odnosu na masažu vrućim kamenjem je što se školjke mogu stavljati na teže dostupna mjesta kao što je područje iza ušiju.
  • Unutar školjki koje su na dnu spojene gumenim čepom terapeut stavlja minerale, alge i morsku vodu. Među sastojcima dolazi do kemijske reakcije te se unutar ljuski stvara toplina koja traje od 60 do 120 minuta.
  • Na početku masaže školjke mogu biti vruće, na što svakako trebaš upozoriti terapeuta.

Posjeti missZDRAVA.hr