Tisuću ždralova za mir u svijetu

Makoto hrvatsko japansko društvo organizira radionicu Tisuću ždralova za Hiroshimu i Nagasaki u suradnji s Aikido društvom Zagreb, Ichidan Udrugom, Bonsai Udrugom „Zen“, Kyudo društvom Zagreb i Hrvatskom igou udrugom, u Kući aikida, Koturaška 1, 30. travnja, od 15 do 18 sati
Vidi originalni članak

Apel za mir u svijetu

Osim izrade origami ždralova kojim se obilježava sjećanje na žrtve nuklearne eksplozije u Japanu 1945. godine, naročito na djevojčicu Sadako koja je izradom 1000 ždralova poželjela izliječiti se od leukemije uzrokovane eksplozijom, Makoto društvo ujedno želi apelirati na mir u svijetu, ali i uz odabrane partnere omogućiti svim sudionicima da se upoznaju s drevnim, no danas popularnim japanskim vještinama, poput bonsai umjetnosti, borilačkih vještina aikido i kendo, japanskog streličarstva kyudo te društvene igre go. Posjetitelji će se moći okrijepiti japanskim čajem i drugim delicijama, a cjelokupan događaj će se održati u društvenim prostorijama Kuće aikida u prostoru obnovljenog Paromlina, Koturaška 1.

''Cilj  projekta  je  odati  čast  stradalima,  te  potaknuti  sudionike  da  svojim doprinosom u vidu izrađenog origamija pošalju želju mira u svijet. Uz to, cilj je proširiti znanje,  svijest  i  zainteresiranost  sudionika o tradicionalnoj  japanskoj umjetnosti  –  origamiju,  te  dodatno  povezati  hrvatski  i  japanski  narod  na kulturnoj razini'', izjavio je Domagoj Palenkas, predsjednik Makoto hrvatsko japanskog društva, koji godinama sustavno radi na zbližavanju hrvatske i japanske kulture, a odnedavno provode i besplatne radionice japanskog jezika za sve zainteresirane.

Kuća aikida širi nenasilje u svijetu

Više informacija o Makoto hrvatsko japanskom društvo potražite na njihovoj web stranici i facebook eventu 1000 ždralova. Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine, a od 2013. djeluje u prostoru obnovljenog Paromlina koje ponosno naziva Kućom aikida. Osnovna ideja koja prožima Kuću aikida jest širiti nenasilje u fizičkom svijetu, kako prema sebi, tako i prema drugima te omogućiti kvalitetnije življenje svim pojedincima kroz korištenje neograničenih potencijala uma i tijela.

Klikni na meditaciju prema preporuci Louise Hay.

Posjeti missZDRAVA.hr