Provedi nezaboravne blagdane u Splitu!

Početak ''Adventa u Splitu'' krenuo je paljenjem prve adventske svijeće, a luda zabava nastavlja se na Rivi i kultnim gradskim trgovima - Pjaci, Prokurativama i Voćnom trgu. Posjetitelje očekuje pregršt iznenađenja s naglaskom na odličnu glazbu, blagdansku kuhinju i raznovrsne prigodne suvenire, nakit i ukrase
Vidi originalni članak

Tijekom blagdana splitski trgovi postaju adventske pozornice, a cijeli grad živi u veselom ozračju. Novogodišnje slavlje kulminacija je odlične zabave i bogate ponude Adventa u Splitu. 'Ako nas vrijeme posluži očekujemo trideset do četrdeset tisuća ljudi iz cijele regije', kaže Marina Rančić, koja je na čelu “Spalatum DMC-a” te dodaje:

'Split je grad koji se zna zabaviti, a cilj adventa i novogodišnje proslave je širiti pozitivu jer je svima to potrebno. Program je urban, namijenjen mladima i starima te svima onima koji vole dobru glazbu. Nastupit će mlada i talentirana Sara Renar koja je ove godine u Splitu dobila Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu te TBF s novim glazbenim materijalom'.

Modna revija i Orašar

Posjetitelje očekuje i Psihomodo pop, DJ, vatromet te dodatni sadržaji na Prokurativama.  Bogat glazbeni program ispred Stare Vijećnice nadopunjuju kulturna zbivanja. Pogledajte izložbu ''Pjaca kroz povijest'' ili doznajte "što se nosilo na pjaci" na modnoj reviji. U podrumima Dioklecijanove palače održat će se ''Festival adventskih radosti'', a osim blagdanskih suvenira, čekaju vas edukativne radionice za male i velike. Zahvaljujući bogatom programu ljubitelji baleta će u HNK Split doći na svoje, a posebno se ističu tradicionalni Božićni koncert te balet ''Orašar'' koreografa Dinka Bogdanića.

Od nedjelje, 13. prosinca do 6. siječnja održava se tradicionalna izložba božićnih jaslica. Izlagači iz cijele Europe predstavit će svoja remek-djela izrađena u najrazličitijim tehnikama – od željeza pa do čokolade. Mali i veliki umjetnici pokazat će svoje umijeće u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci, a njihove jaslice već tradicionalno posjetitelje nadahnjuju da izrade vlastite te ukrase dom tijekom blagdana.

Kako biste što povoljnije posjetili grad pod Marjanom u ponudi su adventski paketi splitskih hotela, a za jednostavan put do Splita iskoristite jednu od pogodnosti hrvatskih prijevoznika. Croatia Airlines nudi posebnu akciju "Udvoje unutar Hrvatske" – dvije povratne karte za domaće letove već od 999 kn. HŽ Putnički prijevoz daruje čak 50% popusta za povratna putovanja.

Posjeti missZDRAVA.hr