Zeleni njoki s kozicama
Marijo Čepek, chef zagrebačkog restorana Vinodol, otkriva ti svoj recept za domaće zelene njoke s kozicama. Za zelene njoke trebat će ti mišancija - mješavina samoniklog zelenog bilja, koju možeš kupiti na placu, ili ju potražiti na livadi
Sastojci za 4 osobe:
- 28 dag kozica očišćenih
- maslinovo ulje
- mini rajčice
- češnjak
- bijelo vino
- maslac
- sol
Tijesto:
- 40 dag krumpira
- 5dag mišancije
- 5 dag maslaca
- 40 dag oštrog brašna
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 4 dag ribanog parmezana
- malo soli
Priprema:
Krumpir u ljusci skuhati, oguliti i napraviti pire uz dodatak maslaca. Mišanciju blanširati i sitno isjeckati. Od pirea, mišancije, jaja, žumanjaka, ribanog parmezana, soli i brašna umijesiti tijesto. Tijesto oblikovati duguljasto i rezati njoke. Njoke kuhati u slanoj vodi.
Kozice sotirati na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka, bijelog vina i malo temeljca, začiniti i staviti sa strane.
Prije posluživanja dodati njoke, kratko prokuhati i na samom kraju umiješati mini rajčicu te povezati maslacem.
Više info: www.vinodol-zg.hr