Zeleni njoki s kozicama

Marijo Čepek, chef zagrebačkog restorana Vinodol, otkriva ti svoj recept za domaće zelene njoke s kozicama. Za zelene njoke trebat će ti mišancija - mješavina samoniklog zelenog bilja, koju možeš kupiti na placu, ili ju potražiti na livadi
Vidi originalni članak

Sastojci za 4 osobe:

  • 28 dag kozica očišćenih
  • maslinovo ulje
  • mini rajčice
  • češnjak
  • bijelo vino
  • maslac
  • sol

Tijesto:

  • 40 dag krumpira
  • 5dag mišancije
  • 5 dag maslaca
  • 40 dag oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 4 dag ribanog parmezana
  • malo soli

Priprema:

Krumpir u ljusci skuhati, oguliti i napraviti pire uz dodatak maslaca. Mišanciju blanširati i sitno isjeckati. Od pirea, mišancije, jaja, žumanjaka, ribanog parmezana, soli i brašna umijesiti tijesto. Tijesto oblikovati duguljasto i rezati njoke. Njoke kuhati u slanoj vodi.

Kozice sotirati na maslinovom ulju uz dodatak češnjaka, bijelog vina i malo temeljca, začiniti i staviti sa strane.

Prije posluživanja dodati njoke, kratko prokuhati i na samom kraju umiješati mini rajčicu te povezati maslacem.

Više info: www.vinodol-zg.hr

Posjeti missZDRAVA.hr