Zdravija varijanta žele bombona

Sanja Kruljac iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za žele bombone od šumskih jagoda. Pošalji nam i ti recept za jelo s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica proljeća!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu proljeća 2015.' potraži ovdje

Sastojci:

  • 200 grama šumskih jagoda (ako ih nemaš gdje nabrati, može i obične jagode),
  • 2 listića želatine,
  • sok od 1/2 limuna,
  • žličica stevije (tko ne voli njen pomalo "zeljasti" okus može staviti 2 jušne žlice javorova sirupa ili smeđeg šećera

Priprema:

U dva dcl hladne vode otopi želatinu da nabubri. Jagode dobro operi, zalij sokom od limuna i izmiksaj štapnim mikserom te dodaj u otopinu vode i želatine. Dodaj steviju ( ili šećer ili javorov sirup po želji) te miješaj na laganoj vatri dok ne proključa. Izlij u lim obložen folijom te stavi u frižider na dva sata da se dobro stisne. Izreži na kockice i lagani i jednostavni proljetni bomboni su gotovi. 

U slast!

Posjeti missZDRAVA.hr