Zdravi i posve neodoljivi: popečci od lososa
Losos je izvanredan izvor visokokvalitetnih bjelančevina, bogat je vitaminima A, E, D, B3, B6 i B12 te mineralima selenom, magnezijem i fosforom. Omega-3 masne kiseline u lososu poboljšavaju rad mozga i štite od nastanka Alzheimerove bolesti
Priprema recepta
Pomiješaj komade ocijeđenog konzerviranog lososa, jaja, limunov sok, kapare, sol i papar u zdjeli da se svi sastojci ravnomjerno izmiješaju. Nadrobi krekere rukama u smjesu pa ponovno promiješaj.
Tajna dobrog pamćenja je u lososu?
Zdjelu prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na 30 min ili preko noći. Tanjur posipaj sa polovicom krušnih mrvica. Smjesu sa lososom podijeli na 4 djela i formiraj pljeskavice.
Poslaži ih na tanjur pa posipaj preostalim krušnim mrvicama. Ulje i maslac otopi u većoj tavi i peci pljeskavice oko 5 min sa svake strane.
Točne omjere i sastojke potraži na portalu Gastro.hr.