Zdrave namirnice koje pomažu u borbi protiv raka dojke

Guliver/Shutterstock
Rak dojke je nažalost, u porastu ali ova bolest uzima i veliki broj života. Redoviti pregledi i prevencija su iznimno važni, a naročito zdrava prehrana koja sprečava nastanak i širenje stanice raka u tijelu. U nastavku otkrivamo nekoliko namirnica koje u tome mogu pomoći.
Vidi originalni članak

Brokula

Ova zelena superhrana je vrlo zdrava za žene. Ona sadrži sulforafan, tvar koja sprječava rast stanica raka dojke.

Šipak

Šipak ne samo da je zdrav, već i pomaže u borbi protiv raka dojke. Da bi se zaštitila od raka dojke, moraš uključiti ovo voće u svoju prehranu. Šipak sadrži polifenole koji sprječavaju rast stanica raka u tijelu.

Tamno lisnato povrće

Špinat i kelj su povrće bogato folnom kiselinom, vitaminom B i vlaknima, što smanjuje višak estrogena i stanice raka dojke. 

Cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice su bogate vlaknima, antioksidansima i vitaminima. Uključi ovu namirnicu u svoju dnevnu prehranu kako bi spriječila pojavu raka.

Losos

Ova vrsta ribe ima zdrava svojstva u borbi protiv raka. Omega-3 masne kiseline u lososu sprječavaju rast stanica raka dojke.

Špinat

Žene u svojoj predmenopauzi imaju veći rizik od razvoja raka dojke. Špinat sadrži dijetalna vlakna koja se bore protiv raka dojke.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi u prehrani žene su vrlo važni. Oni su bogati kalcijem, željezom i esencijalnim hranjivim tvarima koje su potrebne našem tijelu. Mliječni proizvodi smanjuju rizik od raka dojke za 19 posto.

Posjeti missZDRAVA.hr