Zaputuj uz festival Svijet na tanjuru i doživi okuse egzotičnih kuhinja

Promo
Putovanje oko svijeta nikad nije bilo uzbudljivije i zato dođi na Europski trg od 8. do 18.9. i okusi svijet oko sebe jer moći ćeš uživati u specijalitetima egzotičnih destinacija.
Vidi originalni članak

Ukoliko si ljubitelj meksičkih delicija nikako nemoj zaobići Pani, dok ćeš pravi američki burger moći probati u restoranu Food and Mood. Ako želiš iz prve ruke saznati kako se indijski curry savršeno stapa sa samosom posjeti restoran Royal India, a od azijskih predstavnika tu su još Curry Bowl, Asia, Ginger Sushi, Umami i Onsemi.

Pročitaj zašto je kurkuma najzdravija namirnica svijeta!

Za bavarske specijalitete brinut će se restoran Maximilian, a dašak Balkana pružit će ti makedonski restoran Merak. Ako nikad nisi čula za Peljmeni i Vareniki sad ćeš imati priliku probati ih kod Ruskih delicija, a talijanskog predstavnika Trattoriu Volare, pronaći ćeš i zavezanih očiju - samo slijedi očaravajuće mirise prosciutta, mozzarelle i bosiljka. Osjeti Francusku uz Amelie macaronse i neodoljiva Vinolicious vina, a domaći plavac možeš probati kod Vintese.

Bogati program uz nagradni natječaj u kojem možeš osvojiti putovanje

Put oko svijeta započinjemo u Hrvatskoj, u četvrtak 8.9., kada će restorani Konoba Dida i Stari Puntijar posjetitelje počastiti brudetom i štruklima. Članovi KUD-a Horvati buju nam pokazali kak se to pleše v Zagorju, a viteške borbe dočarat će razdoblje srednjeg vijeka! 

U petak 9.9., na Dan Turske, naučit ćeš Ebru, tehniku slikanja na vodi, napraviti i degustirati„sigara böreği“, a večer provedi uz trbušne plesačice i tursku glazbu. Pokaži nam da si pravi svjetski putnik, sudjeluj u našem nagradnom natječaju i otputuj s Qatar Airwaysom na neku egzotičnu destinaciju.

Popratni kulturni i zabavni program dodatno će obogatiti festival, a posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj. Imat ćeš priliku zaplesati u vrućim ritmovima salse, oslikati venecijansku masku, sudjelovati u jazz radionici, ukrasiti tijelo kanom te pogledati autohtonu kinesku čajnu ceremoniju.

Saznaj koji su čajevi najbolji za uzak struk!

Na Europskom trgu moći ćeš proslaviti i jedan od najvećih kineskih nacionalnih praznika, Mid Autumn festival, a restoran Asia će za tu prigodu dijeliti tradicionalnu slasticu mooncake. Tijekom večernjeg programa uživat ćeš u kanconama, šansonama, country glazbi, jazzu i kočanom orkestru. 

Doznaj više o programu i samom festivalu!

 

Posjeti missZDRAVA.hr