Nije uvijek dobar izbor: 3 razloga zašto ne treba piti vodu s limunom

Thinkstock
Čaša tople vode s limunom je jedan od popularnijih načina za započeti dan, ali pojedini stručnjaci smatraju da su neki s tom navikom otišli predaleko. Gotovo svi već znaju pozitivne učinke ispijanje vode sa svježe cijeđenim limunom poput činjenice da sadrži antioksidanse korisne u borbi protiv raka, te obilje vitamina C, ali manje su poznati negativni učinci ovog sad već proslavljenog pića
Vidi originalni članak

Loše strane popularnog pića

  • Nema dokaza da pomaže u mršavljenju - Stručnjaci tvrde da unatač tome što mnogi tvrde da pijenje tople vode s limunom pomaže u mršavljenju  jer ubrzava probavu i djeluje kao detoksikator za to nema znanstvenih dokaza.
  • Može izazvati žgaravicu - "Previše vode s limunom može izazvati žgaravicu jer je limun vrlo kiselo voće", kaže Jackie Ballou, nutricionistica iz New Yorka.
  • Može uništiti zubnu caklinu - Kiselina iz limuna može uništiti zubnu caklinu koja štiti zube od karijesa i pretjerane osjetljivosti. "Do uništenja zubne cakline može doći kad netko umjesto vode cijeli dan pije vodu s limunom, ali ako osoba popije jednu do dvije čaše vode s limunom na dan do oštećenja ne bi trebalo doći. Osim toga voda s limunom se može popiti ili brzo ili na slamku", objašnjava Ballou.

Doznaj više o utjecaju vode s limunom na organizam.

Posjeti missZDRAVA.hr