Vindijin recept za snažan imunitet
Vindijino svježe mlijeko sa 1,5 posto m.m. jedinstveno je na tržištu zbog vitamina A, Dз i E u svom sastavu, koji igraju važnu ulogu u jačanju imuniteta. Vitamin A odgovoran je za zdravlje epitela i mukoznog tkiva, prve linije obrane od štetnih organizama i toksina, a zajedno s vitaminom E predstavlja snažnu antioksidativnu zaštitu.
Također, svježe mlijeko je izvor proteina imunoglobulina koji u organizmu pomažu identificirati i neutralizirati strana tijela, primjerice bakterije i viruse. Mlijeko predstavlja idealnu namirnicu za sva godišnja doba, no posebno je korisno zimi kada je rizik od zaraznih bolesti poput prehlade i gripe veći.
Mlijeko 'z bregov pakira se u PET boce koje zadržavaju njegovu svježinu, okus i prirodnu hranjivost. Osim PET boca, kvalitetu mlijeka čuva i inovativna kartonska ambalaža s mjerom količine i nazivom proizvoda na Brailleovu pismu.
Vindi Vital – čaša zdravlja i vitalnosti
S ciljem održavanja vitalnosti i dobrog zdravlja potrošača, Vindija je proizvela funkcionalne sokove Vindi Vital, dobivene na temelju najnovijih nutricionističkih spoznaja i vrhunske tehnologije.
Vindi Vital sokovi obogaćeni su vitaminima, mineralima i antioksidansima koji pridonose njihovim nutritivnim vrijednostima, s ciljem preventivnog djelovanja kod prehrambenih deficita kao posljedice brzog i stresnog načina života. Studije pokazuju kako osobe koje konzumiraju obogaćene voćne sokove imaju veću vjerojatnost da će zadovoljiti dnevne tjelesne potrebe za vitaminima i mineralima u usporedbi s osobama koje ne konzumiraju takve voćne sokove.
Najmlađi član Vindi Vital funkcionalnih sokova je voćni sok nara, grožđa i aronije obogaćen željezom. Nedostatak željeza je najučestaliji oblik nutritivnog deficita u svijetu, a upravo nedostatak željeza inhibira normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Osim što zadovoljava 15 posto dnevnih potreba organizma za željezom, sok od nara, grožđa i aronije izvorom je obilja antioksidansa, fitokemikalija koje pružaju snažnu podršku u borbi protiv štetnih utjecaja.
Nektar naranča također djeluje u službi jačanja imuniteta jer je obogaćen cinkom, važnim mineralom koji pripada najsnažnijim tjelesnih antioksidativnim mehanizmima. Zahvaljujući vrijednim sastojcima, Vindi Vital sokovi ostvaruju pozitivne učinke na cjelokupno stanje ljudskog organizma.
Vindija L.casei
Probiotici su kulture živih stanica mikroorganizama koje povoljno djeluju na svojstva mikroflore probavnog sustava. Jedinstven utjecaj probiotika na aktivnost bakterija koje koloniziraju debelo crijevo smatra se njihovim ključnim djelovanjem na zdravlje čovjeka.
Znanstveno je dokazano kako ove korisne bakterije uspostavljaju prirodnu ravnotežu crijevne mikroflore, čime se regulira probava, a istovremeno se jača obrambeni sustav organizma.
Vindijin Probiotik L. casei obogaćen je istoimenom probiotičkom bakterijom Lactobacillus casei, koja dokazano pospješuje funkciju probavnog sustava i povoljno djeluje na imunološki sustav čime pomaže u jačanju prirodne otpornosti organizma. Osim toga, blagodati redovitog unosa probiotika obuhvaćaju poboljšan integritet crijevne mukoze, smanjenu pojavu i trajanje crijevnih infekcija i alergijskih reakcija.
Vindijin Probiotik L. casei dodatno je obogaćen i inulinom, neprobavljivim biljnim vlaknom sa svojstvom dodatnog poticanja probiotičkih baterija na korisno djelovanje. Inulin pripada grupi je prebiotika, koji posredno djeluju na ljudsko zdravlje, stimulirajući rast i aktivnost probiotika.
Ukusni Vindijin Probiotik L. casei dolazi u voćnom i natur izdanju. Natur proizvod pakiran je u vizualno atraktivnim bočicama od 200 g i 1000 g te praktičnim čašicama od 150 grama. Maštovita kombinacija crvene naranče i ananasa posjeduje temperamentnu aromu tropskih dragulja, dok spoj jagode, grožđa i crnog ribiza donosi blagi užitak u bobičastim plodovima. Pakirani su u praktičnim, vizualno atraktivnim bočicama te u čašicama koje sadrže velike komade voća.
Vindija kozje mlijeko
Mlijeko je nutritivno izbalansirana namirnica jer sadrži sve nutrijente potrebne organizmu, posebno u razdoblju rasta i razvoja. Zbog svoga jedinstvenog sastava mlijeko ima važnu ulogu u prehrani ljudi svih životnih dobi, a mnoga su znanstvena istraživanja pokazala da je ono najbolja hrana za osobe izložene povišenom tjelesnom i mentalnom naporu te da povećava moć koncentracije.
Iako se kozje mlijeko konzumira i proizvodi u puno manjem postotku od kravljeg, uslijed sezonskog karaktera proizvodnje, posljednjih se godina sve više ističu prednosti kozjeg mlijeka u odnosu na kravlje, a i njegova potražnja bilježi sve veći porast. Sastav i organoleptička svojstva kozjeg i kravljeg mlijeka su u osnovi vrlo slični, ali se kozjem mlijeku pripisuju određene dijetetske i terapijske pogodnosti.
Mliječna mast je u kozjem mlijeku raspršena u sitnije globule, u odnosu na kravlje, što omogućuje bolju resorpciju masti iz kozjeg mlijeka u probavnom sustavu. Ova prednost osobito dolazi do izražaja kod problema crijevne malapsorpcije i intestinalnih poremećaja, pa se stoga kozje mlijeko preporučuje u prehrani djece, bolesnika i rekonvalescenata.
Zahvaljujući lakoj probavljivosti i jačanju cjelokupnog imuniteta, kozje mlijeko ima vidljive učinke i na prehranu starijih osoba.
Kozje mlijeko sadrži značajan udio biološki najvrednijih, proteina sirutke te niz esencijalnih aminoliselina, koje doprinose razvoju mozga, obnovi plućnih stanica, a sastav kozjeg mlijeka pruža blagotvorne učinke i pri liječenju alergijskog bronhitisa.
Čaša kozjeg mlijeka osigurava 32 posto preporučenog dnevnog unosa kalcija, 27 posto fosfora i 14 posto kalija, a kada se u obzir uzmu i ostale pogodnosti koje pruža, kozje mlijeko predstavlja nutritivno vrijednu namirnicu u prehrani djece i odraslih osoba.
Kozje mlijeko 'z bregov dolazi u tri vrste pakiranja: 0, 2 l, 0, 5 l te od nedavno u najvećem izdanju do sad, tetrapaku od litre.