Veganske pizzete od špinata i tofua
Donosimo ti recept za ukusne veganske pizzete koje se jednostavno pripremaju. Glavni sastojci su špinat, šampinjoni, rajčice i tofu, a zajedno s tijestom čine hrskavu i sočnu vegansku kombinaciju. Veganske pizzete začini origanom i bosiljkom koji će im dati poseban okus
Sastojci:
Tijesto (podijeli na četiri dijela):
- 3 šalice brašna tip 850
- 3 žličice praška za pecivo (bez aluminija)
sol - 4 žlice suncokretovog ulja
- 3 žlice dimljenog tofua (ribanog)
- voda
Punjenje:
- 1 srednje velika rajčica (izreži ju na kockice)
- 100 g špinata (usitni ga)
- 100 g šampinjona (nareži ih na ploškice)
- 200 g tofua (smrvi ga u mrvice)
- 100 g dimljenog sejtana (nareži ga na tanje štapiće)
- 1 mladi luk (nareži ga na kolutiće)
- origano
- bosiljak
- sol
- 2 -3 dl ulja za prženje (suncokretovo, nerafinirano)
Priprema:
- U brašno umiješaj ulje
- Uz miješanje postepeno dodaj ostalo - prvo sol i prašak za pecivo potom dimljeni tofu te vodu.
- Smjesu kratko mijesi tako da dobiješ glatko tijesto kao za kruh.
- Izmiješaj sve sastojke za punjenje
- Tijesto podijeli u četiri dijela i valjkom razvuci u krug.
- Na jednu polovicu kruga od tijesta se stavi punjenje, a drugom polovicom tijesta zatvori krug i krajeve pritisni vilicom.
- Pizzetu prži u dubokom ulju i potom je ocijedi na ubrusu
- Ako želiš, možeš ju peći u pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva.