Veganske pizzete od špinata i tofua

Donosimo ti recept za ukusne veganske pizzete koje se jednostavno pripremaju. Glavni sastojci su špinat, šampinjoni, rajčice i tofu, a zajedno s tijestom čine hrskavu i sočnu vegansku kombinaciju. Veganske pizzete začini origanom i bosiljkom koji će im dati poseban okus
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto (podijeli na četiri dijela):

  • 3 šalice brašna tip 850
  • 3 žličice praška za pecivo (bez aluminija)
    sol
  • 4 žlice suncokretovog ulja
  • 3 žlice dimljenog tofua (ribanog)
  • voda

Punjenje:

  • 1 srednje velika rajčica (izreži ju na kockice)
  • 100 g špinata (usitni ga)
  • 100 g šampinjona (nareži ih na ploškice)
  • 200 g tofua (smrvi ga u mrvice)
  • 100 g dimljenog sejtana (nareži ga na tanje štapiće)
  • 1 mladi luk (nareži ga na kolutiće)
  • origano
  • bosiljak
  • sol
  • 2 -3 dl ulja za prženje (suncokretovo, nerafinirano)

Priprema:

  1. U brašno umiješaj ulje
  2. Uz miješanje postepeno dodaj ostalo - prvo sol i prašak za pecivo potom dimljeni tofu te vodu.
  3. Smjesu kratko mijesi tako da dobiješ glatko tijesto kao za kruh.
  4. Izmiješaj sve sastojke za punjenje
  5. Tijesto podijeli u četiri dijela i valjkom razvuci u krug.
  6. Na jednu polovicu kruga od tijesta se stavi punjenje, a drugom polovicom tijesta zatvori krug i krajeve pritisni vilicom.
  7. Pizzetu prži u dubokom ulju i potom je ocijedi na ubrusu
  8. Ako želiš, možeš ju peći u pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!
Posjeti missZDRAVA.hr