Tuna, tikvice, brokula i masline u nezamislivo dobroj salati

Thinkstock
Ovaj recept za salatu može poslužiti i kao obrok na pauzi ili putovanju, a kombinacija ribe, svježih tikvica, brokule i špinata spaja najbolje od ljeta. Iako se koristi svježe povrće, brokulu je ovisno o ukusu moguće prethodno kratko prokuhati na pari.
Vidi originalni članak

Recept za ovu finu salatu preuzet je iz knjige "Ukusne salate za svaki dan" Davida Beza, u izdanju Mozaik knjiga. 

Sastojci

  • 50 g mladog špinata
  • pola tikvice narezane na tanke vrpce (možeš se poslužiti guljačem povrća)
  • 50 g cvjetova brokule, natrganih
  • 50 g tune iz konzerve (u vodi ili maslinovom ulju)
  • šaka maslina bez koštica
  • vezica svježeg vlasca

Za preljev

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica jabučnog octa
  • prsohvat soli i papra
Posjeti missZDRAVA.hr