Tople kruške s nadjevom od oraha

Sandrina Todorović iz Siska postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za tople kruške s nadjevom od oraha, te se natječe za kuharicu jeseni. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade pošalji nam svoj zdravi jesenski recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni!"

Sastojci:

Priprema:

  1. Skuhaj kruške u 1 l vode, dodaj limun narezan na kriške, par klinčića i žličicu Kotanyi cimeta.
  2. Kada su kruške napola kuhane, izvadi ih, oguli im koru i izdubi.
  3. U posudu stavi mlijeko, vanilin šećer i dodaj šećer. Kad zakuha, dodaj mljevene orahe.
  4. Nadjev ostavi minutu da odstoji, zatim njime napuni kruške.
  5. U posudu stavi šećer u prahu da se karamelizira i zatim dodaj isjeckane bademe. Prelij preko nadjevenih kruški.
    Posluži toplo!

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Sandrina na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču i rukavicu za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

Posjeti missZDRAVA.hr