Srdelice u sezamu na mariniranoj tikvici

Donosimo ti recept za ukusne srdelice u sezamu na mariniranoj tikvici. Srdela je riba najbogatija masnim kiselinama, a prozvana je i ribom – hraniteljicom. Za pripremu ovog recepta potrebno je petnaest minuta, a recept prenosimo s portala Gastro.hr
Vidi originalni članak

Sastojci:

  1. 300 g svježih srdela
  2. 2 srednje velike tikvice
  3. sezamove sjemenke
  4. maslinovo ulje
  5. cvijet ninske soli
  6. neprskani limun

Priprema:

  1. Očisti srdele tako da im odstraniš glavu, kosti i iznutrice kako bi dobila čisti filet. Ako ostaviš iznutrice, jelo će biti gorko.
  2. Očišćene filete zamotaj u rolice i pričvrsti čačkalicom kako se ne bi otvarali.
  3. Na plitki tanjur ili prikladnu zdjelicu istresi sjemenke sezama. ''Zapakirane'' filete uvaljaj ravnomjerno u sezam.
  4. Na tavici zagrij malo maslinova ulja. Pazi da ne bude prevruće.
  5. Rolice kratko prži sa svih strana. Pripazi da ih ne prepečeš i da sezam ne pocrni.
  6. Tikvice naribaj na krupnom ribežu. Mariniraj ih s malo maslinova ulja, cvijetom ninske soli i sokom limuna.
  7. Serviraj pržene rolice na posteljici od mariniranih tikvica.

Recept je preuzet iz kuharice Marine Gaši "Tako me mama učila", u izdanju Večernjeg lista, a objavljen je na portalu Gastro.hr

Vodič kroz najpopularniju plavu ribu pronađi ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr