Snickers čokoladice od zobenog brašna - nećeš primijetiti razliku!

Guliver/Shutterstock
Kome ne bi htio jesti slatkiše koji ne izazivaju grižnju savjesti? Mi smo odlučili za ove blagdane pronaći upravo takve recepte, a tko bi mogao odoljeti Snickersu u zdravoj verziji?!
Vidi originalni članak

Sastojci

Sloj karamele

  • 1 šalica datulja
  • 2 žlice maslaca od kikirikija 
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica Maca praška
  • 1/4 žlice soli

Nugat sloj

  • 2/3 šalica zobenog brašna
  • 1/4 šalice "sloja karamele" (iznad) 

Preljev: 

  • 1/3 šalice kikirikija 
  • 80 grama čokolade - možeš sama napraviti zdravu verziju ili kupiti verziju sa stevijom 

Priprema

  1. Datulje stavi u veću zdjelu i namoči ih u toploj vodi 10-ak minuta. Ocijedi datulje, trebaju biti vlažne, ali se voda ne treba cijediti iz njih.
  2. Sve sastojke za "sloj karamele" stavi u blender i blendaj dok smjesa ne postane gusta i glatka. 
  3. U blenderu ostavi stavi 1/4 šalice karamele i dodaj zobeno brašno, odnosno sastojke za nugat sloj. Blendaj dok smjesa ne bude ujednačena, to bi trebalo formirati ljepljivo "tijesto" koje će držati Snickers.
  4. Nugat stavi u usku i malu tepsiju. 
  5. Ravnomjerno stavi preostalu karamele preko nugata, a zatim pospi nasjeckani kikiriki preko karamela. Koristi prste kako pritisnula kikiriki u karamelu. Stavi u zamrzivač 60-90 minuta. 
  6. Izreži smrznutu smjesu u oblik čokolade i vrati u zamrzivač dok otapaš čokoladu. 
  7. Svaki komad okreni u zdjeli otopljene čokolade tako da svake strane bude umočena u čokoladu i stavi na tanjur obložen papirom za pečenje. 
  8. Vrati u hladnjak na 5-10 minuta da se čokolada učvrsti. 
  9. Spremno za posluživanje!
Posjeti missZDRAVA.hr