Snickers čokoladice od zobenog brašna - nećeš primijetiti razliku!
Kome ne bi htio jesti slatkiše koji ne izazivaju grižnju savjesti? Mi smo odlučili za ove blagdane pronaći upravo takve recepte, a tko bi mogao odoljeti Snickersu u zdravoj verziji?!
Sastojci
Sloj karamele:
- 1 šalica datulja
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica Maca praška
- 1/4 žlice soli
Nugat sloj:
- 2/3 šalica zobenog brašna
- 1/4 šalice "sloja karamele" (iznad)
Preljev:
- 1/3 šalice kikirikija
- 80 grama čokolade - možeš sama napraviti zdravu verziju ili kupiti verziju sa stevijom
Priprema
- Datulje stavi u veću zdjelu i namoči ih u toploj vodi 10-ak minuta. Ocijedi datulje, trebaju biti vlažne, ali se voda ne treba cijediti iz njih.
- Sve sastojke za "sloj karamele" stavi u blender i blendaj dok smjesa ne postane gusta i glatka.
- U blenderu ostavi stavi 1/4 šalice karamele i dodaj zobeno brašno, odnosno sastojke za nugat sloj. Blendaj dok smjesa ne bude ujednačena, to bi trebalo formirati ljepljivo "tijesto" koje će držati Snickers.
- Nugat stavi u usku i malu tepsiju.
- Ravnomjerno stavi preostalu karamele preko nugata, a zatim pospi nasjeckani kikiriki preko karamela. Koristi prste kako pritisnula kikiriki u karamelu. Stavi u zamrzivač 60-90 minuta.
- Izreži smrznutu smjesu u oblik čokolade i vrati u zamrzivač dok otapaš čokoladu.
- Svaki komad okreni u zdjeli otopljene čokolade tako da svake strane bude umočena u čokoladu i stavi na tanjur obložen papirom za pečenje.
- Vrati u hladnjak na 5-10 minuta da se čokolada učvrsti.
- Spremno za posluživanje!