Sladi se i na vrućinama: Čokoladni cheesecake bez pečenja

Guliver/Shutterstock
U multipraktiku usitni kekse pa ih pomiješaj sa šećerom (ili nekom zdravom zamijenom za šećer) i otopljenim maslacem. Usitni u posudu za kolač i stavi u hladnjak. Izmiksaj krem sir dok ne postane gladak pa dodaj šećer u prahu i miksaj minutu.
Vidi originalni članak

Ulij ekstrakt naranče ili sok jedne iscijeđene naranče i kiselo vrhnje pa nastavi miksati. Otopi čokoladu i kad se malo ohladi dodaj je u kremu sa sirom i miksaj još dvije minute. Ulij kremu na podlogu od keksa i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.

Sastojci za podlogu:

  • 200 g čokoladnih keksa
  • 100 g maslaca

cheesecake Brzi cheesecake bez pečenja sa šumskim voćem

Za nadjev:

  • 675 g krem sira
  • 170 g šećera u prahu
  • 60 g kiselog vrhnja
  • žličica ekstrakta naranče
  • 255 g tamne čokolade
Posjeti missZDRAVA.hr