Sladi se i na vrućinama: Čokoladni cheesecake bez pečenja
U multipraktiku usitni kekse pa ih pomiješaj sa šećerom (ili nekom zdravom zamijenom za šećer) i otopljenim maslacem. Usitni u posudu za kolač i stavi u hladnjak. Izmiksaj krem sir dok ne postane gladak pa dodaj šećer u prahu i miksaj minutu.
Ulij ekstrakt naranče ili sok jedne iscijeđene naranče i kiselo vrhnje pa nastavi miksati. Otopi čokoladu i kad se malo ohladi dodaj je u kremu sa sirom i miksaj još dvije minute. Ulij kremu na podlogu od keksa i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
Sastojci za podlogu:
- 200 g čokoladnih keksa
- 100 g maslaca
Za nadjev:
- 675 g krem sira
- 170 g šećera u prahu
- 60 g kiselog vrhnja
- žličica ekstrakta naranče
- 255 g tamne čokolade