Sirovi špageti od tikvica

Kao prvi recept sezone 'Kuhaj u ritmu ljeta 2014.' odabrali smo recept za sirove špagete od tikvica u umaku od rajčice koji nam je poslala Aleksandra Hinić. Pošalji nam recept za svoje omiljeno ljetno sirovo jelo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu ljeta 2014'. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku i prijavi se
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta 2014." potraži ovdje. Pobjednički recept osvojit će Braun blender, a drugi recept osvojit će Cromoterapiaa tavu. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Zdrava i jednostavna sirova hrana

Aleksandra nam je rekla da sirovu hranu voli jer je zdrava, ukusna, brza i jednostavna za pripremiti.

Sastojci za 1 osobu:

  • 1 veća tikvica
  • 1 velika rajčica
  • sol, papar
  • crvena paprika
  • bosiljak i drugi začini po želji
  • malo maslinova ulja
  • suncokretove ili neke druge sjemenke po želji

Priprema:

  1. Rajčicu operi. Pola rajčice usitni u blenderu, posoli, popapri te začini ostalim začinima.
  2. Dodaj sjemenke ili orašaste plodove, maslinovo ulje te drugu polovicu rajčice prethodno narezanu na kockice.
  3. Tikvicu operi, naribaj ili nareži na rezance - špagete.
  4. Posoli i pomiješaj s pripremljenim umakom od rajčice.
  5. Ukrasi listićima bosiljka.

Dobar tek!

Komentar čitateljice Helene

Naša čitateljica i pobjednica proljetne sezone Helena Jakoliš komentirat će svaki recept tjedna i zajedno s redakcijom sudjelovati u izboru najboljeg recepta na kraju sezone. Helena je zbog zdravstvenih teškoća i brojnih alergija postala pravi ekspert u pripremi zdrave hrane, a osobito sirove. Pročitaj njezin komentar:

Ovaj recept je vrlo jednostavan pa ga i sama često spravljam. Recept mi se sviđa jer je priprema vrlo jednostavna i brza, iskorištene su sezonske namirnice koje su niskokalorične i lagane za konzumiranje. Umjesto obične soli preporučila bih himalajsku sol ili Sanusol koja je prilagođena osobama s povišenim krvnim tlakom. U umak bih dodala od 2 do 3 suhe rajčice jer upravo one sirovim umacima daju poseban i fin okus.

Posjeti missZDRAVA.hr