Sirove kuglice od kokosa i kakaa

Recept za sirove kuglice od kakaa i kokosa poslala nam je Tea Premoša. Pošalji nam recept za svoje omiljeno ljetno sirovo jelo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu ljeta 2014'. Kuharica koju odaberemo osvojit će nagradu. Potraži obrazac u članku, prijavi se i postani kuharica ljeta 2014.
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta 2014." potraži ovdje. Pobjednički recept osvojit će Braun blender, a drugi recept osvojit će Cromoterapiaa tavu. Nagrade je osigurao Mondo Internet Supershop.

Namirnice u izvornom obliku

Tea nam je rekla kako voli namirnice u njihovom izvornom, sirovom obliku jer voli jesti pravu hranu, a ne industrijske prerađevine.

Sastojci:

  • 1 šaka orašastih plodova (indijski oraščići, bademi, orasi, lješnjaci)
  • 2 žlice kakao praha (najbolji kakaovac Criollo)
  • 2 žlice kokos brašna (organski po mogućnosti)
  • 1 žličica cimeta (cejlonski)
  • 2 datulje (mogu i suhe smokve ili grožđice)
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • po potrebi malo vode

Priprema:

  1. U blender stavi orašaste plodove i datulje. Kada ih usitniš prebaci sve u zdjelu i pomiješaj s ostalim sastojcima (kakao, kokos brašno, cimet, kokosovo ulje).
  2. Ako je smjesa pretvrda dodaj malo vode, ako je prerijetka ubaci još kokosovog brašna ili mljevenih orašastih plodova.
  3. Sve dobro sjedini i napravi kuglice koje na kraju uvaljaj u kokos brašno ili mljevene orahe.
  4. Stavi kuglice na pola sata u hladnjak. Kuglice mogu stajati i cijeli tjedan u hladnjaku.

Dobar tek!

Helenin komentar

Pohvala Tei koja je izvrsno napravila jednostavne kuglice. Posebno mi se sviđa što je koristila svježe datulje kao zaslađivač. Prednost ovog recepta je brza priprema kojom se dobije fina i zdrava energetska bomba koja može biti omiljena poslastica cijele obitelji. U receptu bih jedino, s obzirom na to da je ljeto, smanjila količinu orašastih plodova i umjesto miješane 4 vrste plodova koristila samo jednu vrstu kako bi kuglice bile s manje masnoća. Za sve one koji ne vole kakao, možemo ga zamijeniti sa super namirnicom rogačem.

Posjeti missZDRAVA.hr