Savijača od bundeve i šampinjona
Kao deseti recept sezone 'Kuhaj u ritmu jeseni 2014.' odabrali smo savijaču od bundeve i šampinjona Katarine Skroza. Nakon blagdana ćemo odabrati kuharicu jeseni koja će osvojiti nagradu pa prati i dalje Zdravu Kravu i doznaj tko će biti kuharica jeseni 2014.
Najboljim kuharicama tjedna Healthy box nagrade sa zdravim namirnicama osigurala je GoGreen tržnica. Uskoro ćete dobiti kupone s kodovima za ostvarivanje nagrade.
Sastojci:
- žlica ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 200 g šampinjona
- 200-250 g ribane bundeve
- 1 žličica soli
- ½ žličice Vegete
- papar
- ostali začini: origano, malo đumbira i mažuran
- 250 g svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- peršin svježi
- 4 kore za savijaču (ili 2 integralne kore)
- kiselo vrhnje – za premaz
Priprema:
- Naribaj bundevu, nasjeckaj šampinjone, luk i češnjak. Nasjeckani luk prodinstaj na ulju. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj još oko pola minute.
- Zatim dodaj šampinjone narezane na tanke rezance te nakon par minuta naribanu bundevu, sol, papar i ostale začine po želji. Dinstaj na laganoj vatri dok ne omekša i ohladi.
- U svježi sir dodaj sjeckani peršin, jaje te ohlađenu smjesu bundeve i šampinjona. Dobro promiješaj da se sve sjedini. Dodamo još soli i začina ako je potrebno.
- Nadjev raspodijeli po kori za savijaču te zarolaj, premaži kiselim vrhnjem i peci u pećnici 30-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ako koristiš integralne kore za savijače (koje su malo deblje), onda za svaku savijaču po jednu koru. A ako koristiš obične kore, onda za svaku savijaču po 2 kore (između kora premazati s malo ulja da se slijepe međusobno).
- Posluži toplo uz kiselo vrhnje, ajvar ili neki umak po želji.
Dobar tek!