Salata od azuki graha

Recept za salatu od azuki graha, koji nam je poslala Marija Kozina iz Zagreba, stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju za kuharicu proljeća i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!

Sastojci:

  • 1 šalica azuki graha (2 dcl)
  • 4 mrkve
  • ½ korjena celera
  • 3 mlada luka
  • tamno sezamovo ulje, ocat, sol

Priprema:

  1. Azuki grah namočiti sat vremena prije kuhanja i kuhati ga cca. 50 minuta.
  2. Mrkvu i celer izrezati na štapiće i samo blanširati 2 minute u kipućoj vodi. Luk izrezati na kolutiće.
  3. Sve sastojke izmiješati i ostaviti da se ohlade.
  4. Umjesto sezamovog ulja može se koristiti bućino ulje ili ulje po vlastitom ukusu.

Odlična zdrava salata kao prilog uz roštilj ili vege varijantu sejtan.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Marija na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

Posjeti missZDRAVA.hr