Rižoto s brokulom i tunom
Provjeri kako sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime''!
Sastojci:
- 1 glavica crvenog luka
- 1 veća glavica brokule
- šalica riže
- 1 tuna u maslinovom ulju
- 3 režnja češnjaka
- peršin
- sol
- začini (vegeta, kopar, papar)
Priprema:
- Nasjeckaj luk i prži ga na ulju koje si prethodno iscijedila iz limenke s tunom. Kada omekša, dodaj pola litre vode i pusti da zavri te dodaj brokulu narezanu na sitne komade.
- Kada brokula omekša, pasiraj sa štapnim mikserom te stavi dalje kuhati na štednjak.
- Dodaj šalicu riže, sol i začine. Kada se riža skuha, makni s vatre i dodaj tunu.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Martina je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Martinu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Martini daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.