Recept za špagete za kuhare početnike s kojim ne možeš pogriješiti
Ovo je vjerojatno najjednostavniji ručak koji ćeš ikad pripremiti, a okusom i mirisom ne zaostaje za puno kompleksnijim jelima. Ovi su kremasti i mirisni špageti spremni za posluživanje za samo 15 minuta, a uspjet će ti čak i ako si se odvažila kuhati po prvi puta.
Sastojci:
- kora i sok 2 limuna
- 80 ml maslinovog ulja
- 100 g parmezana
- 450 g špageta
- svježi bosiljak
- sol i papar
Priprema:
Pomiješaj sok i naribanu koricu limuna s maslinovim uljem, naribanim parmezanom, pola žličice soli i malo papra. Dobro izmiješaj, isprobaj i dodatno začini po potrebi.
Skuhaj špagete, procijedi ih i sačuvaj 2 dcl vode od kuhanja. Špagete vrati na vatru, prelij ih smjesom od limuna, maslinovog ulja i parmezana, a zatim i decilitrom vode za kuhanje. Miješaj i dodaj još vode po potrebi. Na kraju ubaci nasjeckane listove bosiljka, promiješaj i posluži.