Recept tjedna: nadjeveni krumpir

Stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao je novi recept tjedna. Autorica recepta za nadjeveni krumpir Alka Miščević-Požgaj, naša čitateljica iz Varaždina, osvaja Zvijezda poklon paket i besplatnu izradu fotoknjige te ulazi u izbor za kuharicu jeseni, koji još uvijek traje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 komada krumpira podjednake veličine
  • 20 dkg šampinjona ili vrganja
  • 1 glavica luka
  • 10 dkg sira (trapista, edamera i sl.)
  • peršin, češnjak, sol, papar
  • bešamel umak

Priprema:

  1. Izaberi krumpire podjednake veličine, oguli ih i napola skuhaj
  2. Kad su na pola kuhani prereži ih po dužini i pažljivo izdubi sredinu da dobiješ lađice koje ćeš kasnije puniti
  3. Luk sitno nareži, stavi na ulje, prodinstaj dok malo ne požuti pa dodaj narezane gljivekoje imaš i dinstaj dok ne budu gotove
  4. Posebno napravi bešamel umak na načina na koji ga i inače radiš (margarin, brašno, mlijeko)
  5. U još topli bešamel umak dodaj naribani ili na kockice narezani sir, dinstane gljive, te sol, papar, peršin i češnjak u količinama po vlastitoj želji
  6. Tom smjesom puni izdubljene krumpire, poslaži ih u protvan ili vatrostalnu posudu i peci u pećnici 20-tak minua, tek toliko da malo dobiju zlaćanu boju

Akcija "Kuhaj u ritmu jeseni" još uvijek traje i ti se možeš uključiti u izbor za recept tjedna i top kuharicu sezone i osvojiti vrijedne nagrade!

Posjeti missZDRAVA.hr