Recept tjedna: juha od hokaido bundeve
Sastojci za 6 osoba:
- 2 hokaido bundeve
- 2 krumpira
- 2 luka
- 1,5 l vode
- malo soli
- malo papra
- malo peršina
Priprema:
- Operi hokaido bundeve te ih očisti od koštica i nareži na kockice. Koru nije potrebno guliti.
- Oguli krumpir i nareži ga na kockice.
- Luk koji je prethodno očišćen i nasjeckan, stavi na vruće ulje te ga prodinstaj.
- Nakon šte se luk zažutio, dodaj nasjeckanu bundevu i krumpir, te podlij vodom dok voda ne prekrije povrće.
- Kuhaj na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom.
- Vruću juhu stavi u blender ili juhu smiksaj štapnim mikserom. Ukoliko bude gusta, slobodno dodaj vode po želji.
- Pri kraju dodaj soli, papra i peršina po ukusu.
Serviraj vruću uz očišćene koštice bundeve ili kockice suhog kruha. Juha je toliko dobra i nepotrebno ju je kvariti sa dodavanjem vegete ili povrtne kocke.
Naša čitateljica Marta Pribanić ušla je u izbor za top-kuharicu sezone. Akcija traje i dalje, tako da još uvijek imaš priliku uključiti se i pokazati nam svoje kulinarsko umijeće pa i osvojiti vrijedne nagrade!
Recept tjedna bira stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr, a autorica recepta tjedna kao nagradu dobiva Gorenje elektronsku kuhinjsku vagu Ultra Slim, dar Gorenja (pogledaj ju u Zdravom izlogu!) i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke. Također, sve sudionice koje pošalju recept imaju pravo na 30 posto popusta pri naručivanju fotoknjige.
Klikni i saznaj kako sudjelovati u izboru za recept tjedna i kuharicu jeseni.