Quiche od brokule i cvjetače
Provjeri kako sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime''!
Sastojci:
- 75 g bijelog glatkog brašna
- 75 g integralnog brašna
- 90 g maslaca
- 50 ml hladne vode
- malo soli i octa
- pola vrećice praška za pecivo
- 1 srednja glavica cvjetače
- 1 srednja glavica brokule
- 150 g krem sira
- 2 jaja
- 1 pakiranje mozzarelle od 220 g
- sol, papar
Priprema:
- U prosijano brašno dodaj maslac i smrvi ga rukama.
- U sredinu dodaj sol, ocat, prašak za pecivo i zatim vodu te rukom zamijesi gipko tijesto.
- Maslacem premaži kalup promjera 23 cm te na njega ravnomjerno utisni tijesto.
- Brokulu i cvjetaču operi i razreži na cvjetiće te stavi kuhati 20 minuta u slanoj vodi.
- Procijedi cvjetaču i brokulu te usitni vilicom.
- Tijesto stavi na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme povrću dodaj krem sir, sol i papar te provjeri odgovaraju li ti začini.
- Dodaj jaja i sve skupa dobro promiješaj i prelij preko tijesta.
- Mozzarellu nareži na listiće i posloži po vrhu. Kalup prekrij folijom.
- Nastavi s pečenjem još 20 minuta, skini foliju, zatim stavi peći još 10 minuta.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Hani je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Hani također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Hani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.