Proslavi dan prženih krumpirića - njihovom zdravijom verzijom bez kapi ulja
Pommes frites, French fries ili chips? Brojni su im nazivi diljem svijeta, ali jedno je sigurno - pržene krumpirići su omiljeni. Upravo je zato ovo internacionalno jelo i dobilo svoj dan koji se obilježava 13. srpnja. Jasno je kako treba obilježiti Dan prženih krumpirića, ali da ipak ne prekršiš svoje dobre prehrambene navike donosimo ti recept za zdraviju verziju omiljenih krumpirića.
Sastojci:
- Krumpir izrezan na trake
- Sol
- Sitno sjeckani peršin
- Ostali začini po želji (primjerice ružmarin je dobar izbor)
- Papir za pečenje
Umak salsa verde i prženi krumpirići izvrstan su par, pogledaj kako ga napraviti
Priprema: Protvan obloži masnim papirom za pečenje i na njega rasporedi izrezani i posoljeni krumpir kako bi se mogao ravnomjerno ispeći. Na 180 stupnjeva Celzijevih stupnjeva peci krumpir 20 do 25 minuta. Pred kraj temperaturu pojačaj na 200 stupnjeva i dodaj začine.
Ako uz krumpiriće želiš još neki umak razmisli o ovom od krastavaca