Proljetni sendviči s klicama
Ljiljana Pranjić iz Zagreba sa svojim je receptom za proljetne sendviče s klicama postala prva kuharica tjedna u novoj sezoni kuhanja sa Zdravom Kravom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.
Sastojci:
- zdravi kruh
- tofu
- brokula
- maslinovo ulje
- limun
- mladi češnjak
- klice alfa alfa
- klice od poriluka
Priprema:
- Brokulu kuhaj pet minuta na pari. Odmah prelij maslinovim uljem.
- Tofu mariniraj u tamari umaku pola sata i prži na grill tavi.
- Kruh nareži i malo ga zagrij na grill tavi dok ne dobije prugice.
- U mikseru izmiješaj narezani mladi češnjak, sok od pola limuna i nekoliko žlica maslinovog ulja par dok ne dobiješ emulziju.
- Na jednu krišku kruha slaži malo emulzije, brokulu, još žlicu emulzije i na vrh klice od poriluka.
- Na drugu krišku nakapaj par kapi maslinovoga ulja, tofu, emulziju od mladoga češnjaka i ukrasi klicama alfa alfa.
Moja zdrava proljetna tajna je...
Prva kuharica tjedna, Ljiljana otkrila nam je svoju zdravu proljetnu tajnu, a ona glasi - makrobiotika, joga i zelene namirnice. 'Klice i zeleno povrće čiste jetru nakon zime', dodaje Ljiljana.
Ljiljana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!