Proljetni sendviči s klicama

Ljiljana Pranjić iz Zagreba sa svojim je receptom za proljetne sendviče s klicama postala prva kuharica tjedna u novoj sezoni kuhanja sa Zdravom Kravom. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik ili tajnu za brzo proljetno razbuđivanje
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Sastojci:

  • zdravi kruh
  • tofu
  • brokula
  • maslinovo ulje
  • limun
  • mladi češnjak
  • klice alfa alfa
  • klice od poriluka

Priprema:

  1. Brokulu kuhaj pet minuta na pari. Odmah prelij maslinovim uljem.
  2. Tofu mariniraj u tamari umaku pola sata i prži na grill tavi.
  3. Kruh nareži i malo ga zagrij na grill tavi dok ne dobije prugice.
  4. U mikseru izmiješaj narezani mladi češnjak, sok od pola limuna i nekoliko žlica maslinovog ulja par dok ne dobiješ emulziju.
  5. Na jednu krišku kruha slaži malo emulzije, brokulu, još žlicu emulzije i na vrh klice od poriluka.
  6. Na drugu krišku nakapaj par kapi maslinovoga ulja, tofu, emulziju od mladoga češnjaka i ukrasi klicama alfa alfa.

Moja zdrava proljetna tajna je...

Prva kuharica tjedna, Ljiljana otkrila nam je svoju zdravu proljetnu tajnu, a ona glasi - makrobiotika, joga i zelene namirnice. 'Klice i zeleno povrće čiste jetru nakon zime', dodaje Ljiljana.

Ljiljana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

Posjeti missZDRAVA.hr