Pokušaj mu odoljeti: Crumble od jabuka i sušenog voća

Guliver/Shutterstock
Voćni crumble možeš napraviti cijele godine, ali zašto ne baš ovog vikenda? Donosimo ti recept kojem nećeš moći odoljeti...
Vidi originalni članak
  • Vrijeme pripreme: do 60 min
  • Broj porcija: 8
  • Težina pripreme: Srednje
  • Kalorija po osobi: 419

Klikni za supernamirnice za pripremu zdravih božićnih kolača!

Potrebno ti je:

  • 400 g sušenog voća
  • 375 g jabuka 
  • 70 g šećera kristal
  • 2 kom štapića cimeta
  • 5 kom klinčića
  • 70 g glatkog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 110 g šećera, smeđeg
  • 100 g maslaca, neslanog
  • 0.25 šalica lješnjaka, prženih
  • vrhnje tučeno (30% masti), slatko

Priprema

Ugrij pećnicu na 200°C. Pomiješaj sušeno voće (marelice, šljive, grožđice, brusnice...), jabuke narezane na kriške, bijeli šećer, cimet, klinčiće i dvije šalice hladne vode pa sve zagrij u loncu na umjerenoj vatri. Neka zavrije te kuhaj pet minuta. Pomiješaj brašno, pahuljice i smeđi šećer te dodaj maslac i prstima sve dobro izmijesi, tako da dobiješ smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodaj lješnjake. U vatrostalnu posudu stavi smjesu sa sušenim voćem, ali izvadi cimet i klinčiće. Pospi mrvice pa peci 30 minuta.

Emma je najstarija osoba na svijetu, evo što jede svaki dan!

Posjeti missZDRAVA.hr