Pokušaj mu odoljeti: Crumble od jabuka i sušenog voća
Voćni crumble možeš napraviti cijele godine, ali zašto ne baš ovog vikenda? Donosimo ti recept kojem nećeš moći odoljeti...
- Vrijeme pripreme: do 60 min
- Broj porcija: 8
- Težina pripreme: Srednje
- Kalorija po osobi: 419
Klikni za supernamirnice za pripremu zdravih božićnih kolača!
Potrebno ti je:
- 400 g sušenog voća
- 375 g jabuka
- 70 g šećera kristal
- 2 kom štapića cimeta
- 5 kom klinčića
- 70 g glatkog brašna
- 40 g zobenih pahuljica
- 110 g šećera, smeđeg
- 100 g maslaca, neslanog
- 0.25 šalica lješnjaka, prženih
- vrhnje tučeno (30% masti), slatko
Priprema
Ugrij pećnicu na 200°C. Pomiješaj sušeno voće (marelice, šljive, grožđice, brusnice...), jabuke narezane na kriške, bijeli šećer, cimet, klinčiće i dvije šalice hladne vode pa sve zagrij u loncu na umjerenoj vatri. Neka zavrije te kuhaj pet minuta. Pomiješaj brašno, pahuljice i smeđi šećer te dodaj maslac i prstima sve dobro izmijesi, tako da dobiješ smjesu sličnu krušnim mrvicama. Dodaj lješnjake. U vatrostalnu posudu stavi smjesu sa sušenim voćem, ali izvadi cimet i klinčiće. Pospi mrvice pa peci 30 minuta.
Emma je najstarija osoba na svijetu, evo što jede svaki dan!