Hrskava ''pogača'' s tikvicama

Brza priprema zdravog malog zalogaja ponekad može biti pravi izazov. Ključno je odabrati hranjive namirnice i uz malo mašte napraviti ukusni snack. Odličnu ideju za ukusne zalogajčiće na radionici i druženju u Bella Formi dala nam je doc. dr. sc. Donatella Verbanac, priznata nutricionistica. Pokazala je izvrstan način kako uz tople ili hladne, male i funkcionalne zalogaje možeš prehranu prilagoditi užurbanom načinu života
Vidi originalni članak

Sastojci

  • lisnato tijesto (može biti i integralno)
  • 0,15 kg posnog kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 5 dkg parmezana
  • 0,15 kg naribanih tikvica
  • 1 slatko i 1 kiselo vrhnje (može se koristi i mileram)
  • sol i začini po želji

Priprema

Lisnato tijesto složi u namazanu tepsiju i rubove izdigni par centimetara. U tako formirani oblik stavi smjesu koja se sastoji od navedenih sastojaka. Sve se pospe s listićima ružmarina i zapeče 25 minuta na 190°C. Može se jesti toplo i hladno. Reže se u male rombove.

Preuzmi jelovnik za zdravo mršavljenje!

Posjeti missZDRAVA.hr