Pita od jabuka, cimeta i oraha
Maja Mihalić nam je poslala recept za pitu od jabuka, cimeta i oraha kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.
Sastojci:
- 6 jaja,
- 6 žlica smeđeg šećera,
- 3 žlice probiotičkog jogurta,
- naribana korica limuna,
- pola vrećice praška za pecivo,
- 6 žlica brašna (eko pšenično brašno)
- jabuke
- cimet
- orasi
Priprema:
- Jabuke oguli, očisti i prepolovi.
- Ravnu stranu okreni prema dolje i tako ih poslaži u kalup na masni papir.
- Pospi šećerom, cimetom i mljevenim orasima po želji.
- Peci jabuke na 170/180° oko 10 min. Za to vrijeme dok se jabuke peku, umuti biskvitnu masu.
- Bjelanjke i žumanjke odvoji, a od bjelanjaka s prstohvatom soli istuci čvrst snijeg.
- Žumanjke pomiješaj sa šećerom, dodaj limunovu koricu, jogurt, prašak za pecivo i brašno. Lagano umiješaj snijeg (bez miksanja).
- Jabuke prelij biskvitnom masom i peci još 15 min na 170° s ventilatorom.
- Pečen kolač odmah izvadi i pokrij čistom krpom, neka se tako ohladi. Ohlađenog preokreni na lim i pažljivo odvoji od masnog papira.
- Žličicom odstrani biskvit koji je eventualno ušao u jabuke.
- Znači napravi udubljena koja ispuniš šlagom od vanilije.
Moja zdrava jesenska tajna je...
Maja u svoju prehranu uključuje razno voće i povrće. Smatra da je to bitno jer tako štitimo organizam od oboljenja. Voli sezonsko voće i povrće jer je tako sigurna da jede nešto što dolazi iz njenog vrta.