Pita od jabuka, cimeta i oraha

Maja Mihalić nam je poslala recept za pitu od jabuka, cimeta i oraha kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 6 jaja,
  • 6 žlica smeđeg šećera,
  • 3 žlice probiotičkog jogurta,
  • naribana korica limuna,
  • pola vrećice praška za pecivo,
  • 6 žlica brašna (eko pšenično brašno)
  • jabuke
  • cimet
  • orasi 

Priprema:

  1. Jabuke oguli, očisti i prepolovi.
  2. Ravnu stranu okreni prema dolje i tako ih poslaži u kalup na masni papir.
  3. Pospi šećerom, cimetom i mljevenim orasima po želji.
  4. Peci jabuke na 170/180° oko 10 min. Za to vrijeme dok se jabuke peku, umuti biskvitnu masu.
  5. Bjelanjke i žumanjke odvoji, a od bjelanjaka s prstohvatom soli istuci čvrst snijeg.
  6. Žumanjke pomiješaj sa šećerom, dodaj limunovu koricu, jogurt, prašak za pecivo i brašno. Lagano umiješaj snijeg (bez miksanja).
  7. Jabuke prelij biskvitnom masom i peci još 15 min na 170° s ventilatorom.
  8. Pečen kolač odmah izvadi i pokrij čistom krpom, neka se tako ohladi. Ohlađenog preokreni na lim i pažljivo odvoji od masnog papira.
  9. Žličicom odstrani biskvit koji je eventualno ušao u jabuke.
  10. Znači napravi udubljena koja ispuniš šlagom od vanilije

Moja zdrava jesenska tajna je...

Maja u svoju prehranu uključuje razno voće i povrće. Smatra da je to bitno jer tako štitimo organizam od oboljenja. Voli sezonsko voće i povrće jer je tako sigurna da jede nešto što dolazi iz njenog vrta.

Posjeti missZDRAVA.hr