Pirjani tofu s povrćem

Donosimo ti recept za pirjani tofu s povrćem, od Jadranke Boban Pejić. Ovaj recept je izvrstan kad želiš ručak bez mesa, a poseban je i zato što u svakoj sezoni može biti drugačiji i jedinstven, ovisno o sezonskom povrću koje ti je na raspolaganju. Lagan je i ukusan, a dodatak začina kurkume dat će ovom jelu punoću okusa i dobro utjecati na tvoj želudac
Vidi originalni članak

Pirjani tofu

Sastojci:

  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 luk narezan na kockice (manja glavica)
  • 1 manja mrkva narezana na kockice
  • prstohvat soli
  • 2 stapke celera
  • 1 jušna žlica mirina
  • 400 grama tofua
  • ½ čajne žlice soli
  • ½ čajne žlice kurkume
  • na vrh noža bijeli papar
  • 1 šaka rikule narezane na manje komadiće
  • 1 šalica dimljenog tofua
  • 4 jušne žlice kosanog peršina

Priprema:

Na zagrijanom ulju propirjaj crveni luk uz prstohvat soli, 1 do 2 minute. Dodaj mrkvu i celer i pirjaj još 2 do 3 minute. Izdrobi tofu i pomiješaj sa soli, kurkumom i paprom. Dodaj začinjeni drobljeni tofu na povrće pa uz miješanje prjaj još 2 do 3 minute. Poklopi i na laganoj vatri pirjaj još 2 do 3 minute. Umiješaj naribani dimljeni tofu i rikulu i ostavi poklopljeno još 1 minutu na vatri, a zatim još 2 do 3 minute da se okusi prožmu. Pospi peršinom i sve promiješaj. Uz pirjani tofu s povrćem možeš poslužiti špagete ili palentu.


Škola prirodne kuhinje

Jadranka Boban Pejić predstavila je osvježeni koncept Makronovine škole kuhanja. Škola kuhanja prilagođena je potrebama  užurbanog čovjeka, a cilj joj je polaznike podučiti kako pripremati ukusna, cjelovita jela, organizirati vlastitu kuhinju, te ekonomično kreirati obroke na jednostavan način. Školu vodi uz iskusnu učiteljicu kuhanja Anu Janjatović Zoricu.

Nakon završene Škole polaznici potvrđuju da se lakše snalaze u kuhinji te da na zadovoljstvo članova obitelji kuhaju ukusna, zdrava jela. Škola, osim za vladanje obiteljskom kuhinjom pruža mogućnost i za one koji imaju veće ambicije ovladavanja metodologijom i specifičnim znanjima za profesionalno bavljenje kuhanjem.

Posebnost ove Škole kuhanja jest da se koriste najkvalitetnije namirnice iz ekološkog uzgoja, te se dosljedno primjenjuju visoki makrobiotički standardi, a to znači: cjelovito, zdravo, ukusno, u skladu s promjenama u okolišu i našim osobnim potrebama. I sve to na jednostavan način bez mistificiranja I kompliciranja. Škola kuhanja Jadranke Boban Pejić počinje 2. ožujka, a više informacija pročitaj ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr