Ljetna salata od kvinoje

Ovaj tjedan donosim ti recept za jednu jednostavnu, ali hranjivu i finu salatu. U ovu salatu možeš po svojoj želji i ukusu dodati raznolikog sezonskog povrća. Salatu je najbolje poslužiti ohlađenu pa je idealna u ovim ljetnim mjesecima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • pola šalice kvinoje
  • 1 manji krastavac
  • 1 rajčica
  • 1 manji crveni luk
  • malo paprike po želji
  • nekoliko paski (mladi izdanci češnjaka) ili nešto drugo zeleno (npr. vlasac, zeleni dio mladog luka, korijander...)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • sok pola limuna

Priprema:

  1. Kvinoju skuhaj u dvostrukoj količini vode. Obavezno je dobro operi i stavi u kipuću vodu i posoli.
  2. Kada se ohladi pomiješaj sa narezanim povrćem i začini.
  3. Ostavi barem pola sata u frižideru prije serviranja.
  4. Možeš posipati prženim sezamom.
  5. Po želji možeš dodati i kockice dimljenog ili pečenog tofua, nekog sira, slanutak i sl.
Dobar tek!

Maju možeš pratiti i na Facebooku Instagramu.

Posjeti missZDRAVA.hr