Ljetna salata od kvinoje
Ovaj tjedan donosim ti recept za jednu jednostavnu, ali hranjivu i finu salatu. U ovu salatu možeš po svojoj želji i ukusu dodati raznolikog sezonskog povrća. Salatu je najbolje poslužiti ohlađenu pa je idealna u ovim ljetnim mjesecima
Sastojci:
- pola šalice kvinoje
- 1 manji krastavac
- 1 rajčica
- 1 manji crveni luk
- malo paprike po želji
- nekoliko paski (mladi izdanci češnjaka) ili nešto drugo zeleno (npr. vlasac, zeleni dio mladog luka, korijander...)
- maslinovo ulje
- sol
- sok pola limuna
Priprema:
- Kvinoju skuhaj u dvostrukoj količini vode. Obavezno je dobro operi i stavi u kipuću vodu i posoli.
- Kada se ohladi pomiješaj sa narezanim povrćem i začini.
- Ostavi barem pola sata u frižideru prije serviranja.
- Možeš posipati prženim sezamom.
- Po želji možeš dodati i kockice dimljenog ili pečenog tofua, nekog sira, slanutak i sl.
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.