Neodoljivo kremasta salata od krumpira i kopra za tvoj uskršnji stol
Ako slučajno imaš vlastiti kopar u vrtu, sreći nema kraja! Ovaj divan i mirisan začin obogatit će svako jelo - od juhe do salate. Pripremi sjajnu salatu od krumpira, kopra i komorača te oduševi ukućane neodoljivim mirisima sadržanim u ovoj salati koju možeš poslužiti toplu ili hladnu.
Sastojci
- 6 velikih krumpira
- 3/4 šalice lagane ili posne majoneze
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog kopra
- 2 žličice nasjeckanog lišća komorača
- 1 žličica mljevenog sjemena komorača
- sok od 1/2 limuna
- sol i papar
- 2 žlice mlijeka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 3 luka, sitno nasjeckana
Priprema
- Skuhaj krumpir u ljusci.
- Dok se krumpir kuha, pripremi dressing: pomiješaj majonezu, vrhnje, sol, papar, kopar, komorač, mljeveni komorač, sok od limuna te mlijeko i stavi u hladnjak.
- Kuhani krumpir ohladi pod mlazom hladne vode ta ga oguli i nareži na kockice.
- Nježno pomiješaj nasjeckani luk i peršin s krumpirom.
- Polagano ulijevaj dressing te nježno miješaj krumpir da se ne zdrobi.
- Po potrebi, dodaj još majoneze ili vrhnja.
Dobar tek!