Neodoljivo kremasta salata od krumpira i kopra za tvoj uskršnji stol

Guliver/Shutterstock
Ako slučajno imaš vlastiti kopar u vrtu, sreći nema kraja! Ovaj divan i mirisan začin obogatit će svako jelo - od juhe do salate. Pripremi sjajnu salatu od krumpira, kopra i komorača te oduševi ukućane neodoljivim mirisima sadržanim u ovoj salati koju možeš poslužiti toplu ili hladnu.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 6 velikih krumpira
  • 3/4 šalice lagane ili posne majoneze
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog kopra
  • 2 žličice nasjeckanog lišća komorača
  • 1 žličica mljevenog sjemena komorača
  • sok od 1/2 limuna
  • sol i papar
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 3 luka, sitno nasjeckana

Šparoge na salatu s kuskusom

Priprema

  • Skuhaj krumpir u ljusci.
  • Dok se krumpir kuha, pripremi dressing: pomiješaj majonezu, vrhnje, sol, papar, kopar, komorač, mljeveni komorač, sok od limuna te mlijeko i stavi u hladnjak.
  • Kuhani krumpir ohladi pod mlazom hladne vode ta ga oguli i nareži na kockice.
  • Nježno pomiješaj nasjeckani luk i peršin s krumpirom.
  • Polagano ulijevaj dressing te nježno miješaj krumpir da se ne zdrobi.
  • Po potrebi, dodaj još majoneze ili vrhnja.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr