Nagnječeni pečeni krumpir sa začinima i parmezanom
Za ovaj recept najbolje je upotrijebiti mladi krumpir i to mini, ako nemaš takav poslužit će i neki drugi. Koru ne trebaš guliti samo dobro oprati jer će ona dobiti toliko poželjnu hrskavost. Kad blago zgnječiš krumpir i pospeš ga sa sirom , češnjakom i začinima okusi će se bolje prožeti, a ti ćeš neizmjerno uživati.
Sastojci:
- 1/2 kg mladog krumpira (mini)
- sol
- 4 žlice rastopljenog maslaca
- 1 čajna žlica timijana
- dva režnja češnjaka zdrobljena (ili češnjak u prahu)
- crni papar
- 1/2 šalice parmezana
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva C. Kuhaj krumpire u slanoj vodi oko 15 minuta dok blago ne omekšaju. Ocijedi i pusti malo da se ohlade da možeš dalje raditi s njima.
- Protvan obloži papirom za pečenje, stavi krumpire polij ih maslacem, češnjakom i timijanom. Uzmi teglu i čašu i s dnom blago gnječi krumpire.
- Posoli i popapri i pospi s parmezanom.
- Peci dok dno i kora od krumpira ne postane hrskava, a Parmezan zlatan, oko 25 minuta.
Izvor: Delish