Nagnječeni pečeni krumpir sa začinima i parmezanom

shutterstock
Za ovaj recept najbolje je upotrijebiti mladi krumpir i to mini, ako nemaš takav poslužit će i neki drugi. Koru ne trebaš guliti samo dobro oprati jer će ona dobiti toliko poželjnu hrskavost. Kad blago zgnječiš krumpir i pospeš ga sa sirom , češnjakom i začinima okusi će se bolje prožeti, a ti ćeš neizmjerno uživati.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 kg mladog krumpira (mini)
  • sol
  • 4 žlice rastopljenog maslaca
  • 1 čajna žlica timijana
  • dva režnja češnjaka zdrobljena (ili češnjak u prahu)
  • crni papar
  • 1/2 šalice parmezana

jednostavno i ukusno Popečci od krumpira praktičan su obrok gotov za 20 minuta

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva C. Kuhaj krumpire u slanoj vodi oko 15 minuta dok blago ne omekšaju. Ocijedi i pusti malo da se ohlade da možeš dalje raditi s njima.
  • Protvan obloži papirom za pečenje, stavi krumpire  polij ih maslacem, češnjakom i timijanom. Uzmi teglu i čašu i s dnom blago gnječi krumpire.
  • Posoli i popapri i pospi s parmezanom.
  • Peci dok dno i kora od krumpira ne postane hrskava, a Parmezan zlatan, oko 25 minuta.

Izvor: Delish

Posjeti missZDRAVA.hr