Muffini s rižinim sladom
Melita Juratek Cipek iz Zagreba poslala nam je recept za muffine od jabuke i cimeta koji smo izabrali za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!
Sastojci za muffine
- 200 grama brašna tip 850
- 50 grama brašna od pira
- 2 čajne žličice praška za pecivo
- 2-3 čajne žličice cimeta
- 1 čajna žličica vanilije
- 1/3 čajne žličice soli
- 140 ml napitka od soje (Oatly)
- 60 ml ulja
- 4 velike žlice rižinog slada
- 1 1/2 jabuka nasjeckana na malene kockice (ako su jabuke male onda dvije)
- 2 dobra prstohvata listića od badema
Priprema
- Pomiješaj posebno suhe i posebno tekuće sastojke
- Ulij tekuće sastojke u suhe i dobro promiješaj
- Dodaj u smjesu jabuke i listiće badema te ih stavi u kalupiće
- Muffine peci na 175 stupnjeva cca 45 minuta
Smjesa je dovoljna za 12 muffina!
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna, Melita na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.