Ljetni quiche s povrćem
Dragana Baković iz Lipovljana poslala nam je svoj recept za ljetni quiche s povrćem kojeg je
stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao
za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu ljeta'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s ljetnim namirnicama i otkrij svoju zdravu ljetnu tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta" potraži ovdje.
Sastojci:
- 2 dl mlijeka
- 1 dl jogurta
- 2 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 1 dl ulja
- 12 žlica pšeničnog brašna
- 12 žlica kukuruznog brašna - krupica
- 100 g graška
- 100 g kukuruza šećerca
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 1 prašak za pecivo
- sol, mješavina začina, crvena paprika
Priprema:- U slanoj vodi skuhaj grašak, krumpir izrezan
na kockice i mrkvu prerezanu na pola po dužini. Kada se skuha, procijedi
i odvoji mrkvu sa strane.
- Umuti jedno jaje, ulje, mlijeko i jogurt u kompaktnu smjesu te posoli i dodaj mješavinu začina po ukusu.
- Dodaj skuhani krumpir i grašak te sve dobro izmiješaj.
-
U posebnoj posudi izmiješaj prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno
brašno te postepeno uz lagano miješanje dodavati smjesu od jaja i povrća.
- Dobivenu smjesu podjeli na dva dijela te u jedan dio dodaj
malo crvene paprike, a drugi dio izlij u tepsiju i zapeci nekoliko
minuta, na to zatim poredaj skuhanu mrkvu i zalij ostatkom smjese.
- Sve peci na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
- Izmiješaj jedno jaje i vrhnje, po želji posoli i prelij preko pečene proje te pospi kukuruzom šećercem.
- Sve zapeci 5 min na 225 stupnjeva.
- Posluži toplo.
Moja zdrava ljetna tajna...
- U slanoj vodi skuhaj grašak, krumpir izrezan na kockice i mrkvu prerezanu na pola po dužini. Kada se skuha, procijedi i odvoji mrkvu sa strane.
- Umuti jedno jaje, ulje, mlijeko i jogurt u kompaktnu smjesu te posoli i dodaj mješavinu začina po ukusu.
- Dodaj skuhani krumpir i grašak te sve dobro izmiješaj.
- U posebnoj posudi izmiješaj prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno te postepeno uz lagano miješanje dodavati smjesu od jaja i povrća.
- Dobivenu smjesu podjeli na dva dijela te u jedan dio dodaj malo crvene paprike, a drugi dio izlij u tepsiju i zapeci nekoliko minuta, na to zatim poredaj skuhanu mrkvu i zalij ostatkom smjese.
- Sve peci na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
- Izmiješaj jedno jaje i vrhnje, po želji posoli i prelij preko pečene proje te pospi kukuruzom šećercem.
- Sve zapeci 5 min na 225 stupnjeva.
- Posluži toplo.
Moja zdrava ljetna tajna...
Draganina zdrava ljetna tajna je: 'Puno sezonskog svježeg voća i povrća uz svakodnevne šetnje prirodom i vožnja biciklom!'