LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni

Thinkstock
Već ranije sam probala napraviti tijesto za pizzu s podlogom od tikvica i sira i bila sam dosta zadovoljna, ali ipak je tom "tijestu" nedostajalo hrskavosti. Ali, kako sam neki dan kupila kokosovo i bademovo brašno koja spadaju u kategoriju proteinskih, odlučila sam iskušati recept koji kruži internetom za LCHF ( low-carb high-protein, nizak udio ugljikohidrata i visoki udio proteina) podlogu za pizzu od bademova brašna.
Vidi originalni članak

Sastojci za dvije osobe

Tijesto:

  • 200 g naribane mozzarelle
  • 50 g krem sira (npr. abc sir)
  • 1 jaje
  • 1/2 čajne žličice morske soli
  • 90 g bademova brašna
  • žlica maslinovog ulja
  • origano
  • bosiljak

Pizzu možeš nadjenuti čime želiš, a ja sam se odlučila za:

  • umak od rajčice
  • sir Parmezan ribani
  • 2 tune iz konzerve
  • paprika narezana na kolutiće
  • rajčica narezana na kolutiće
  • kukuruz
  • luk
  • masline crne i zelene

Priprema:

  • U posudi naribaj mozzarellu i dodaj krem sir. Pomiješaj sireve, a ako imaš mikrovalnu ubaci sireve na 30 sekundi da se rastope.
  • U sireve dodaj jaje i mijesi dok ne dobiješ čvršću smjesu. Zatim dodaj bademovo brašno i sol i još malo mijesi.
  • Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva Celzijevih.
  •    S razvijačem tijesto razvuci između dva papira za pečenje, na debljinu od oko pola centimetra.
  • Tijesto premaži maslinovim uljem i peci desetak minuta.
  • Izvadi iz pećnice i stavi nadjev po želji te peci još 5 do 10 minuta.

Podloga za pizzu od bademova brašna i sira je slična običnom tijestu za pizzu po okusu i strukturi, a dodatna prednost je što ne stvara osjećaj težine u trbuhu. Preporučujem!

 

Posjeti missZDRAVA.hr