LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni
Već ranije sam probala napraviti tijesto za pizzu s podlogom od tikvica i sira i bila sam dosta zadovoljna, ali ipak je tom "tijestu" nedostajalo hrskavosti. Ali, kako sam neki dan kupila kokosovo i bademovo brašno koja spadaju u kategoriju proteinskih, odlučila sam iskušati recept koji kruži internetom za LCHF ( low-carb high-protein, nizak udio ugljikohidrata i visoki udio proteina) podlogu za pizzu od bademova brašna.
Sastojci za dvije osobe
Tijesto:
- 200 g naribane mozzarelle
- 50 g krem sira (npr. abc sir)
- 1 jaje
- 1/2 čajne žličice morske soli
- 90 g bademova brašna
- žlica maslinovog ulja
- origano
- bosiljak
Pizzu možeš nadjenuti čime želiš, a ja sam se odlučila za:
- umak od rajčice
- sir Parmezan ribani
- 2 tune iz konzerve
- paprika narezana na kolutiće
- rajčica narezana na kolutiće
- kukuruz
- luk
- masline crne i zelene
Priprema:
- U posudi naribaj mozzarellu i dodaj krem sir. Pomiješaj sireve, a ako imaš mikrovalnu ubaci sireve na 30 sekundi da se rastope.
- U sireve dodaj jaje i mijesi dok ne dobiješ čvršću smjesu. Zatim dodaj bademovo brašno i sol i još malo mijesi.
- Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva Celzijevih.
- S razvijačem tijesto razvuci između dva papira za pečenje, na debljinu od oko pola centimetra.
- Tijesto premaži maslinovim uljem i peci desetak minuta.
- Izvadi iz pećnice i stavi nadjev po želji te peci još 5 do 10 minuta.
Podloga za pizzu od bademova brašna i sira je slična običnom tijestu za pizzu po okusu i strukturi, a dodatna prednost je što ne stvara osjećaj težine u trbuhu. Preporučujem!