Lagana, a čokoladna! Takva torta zbilja postoji!
Sjajna čokoladna torta s bademima i narančinom koricom osvaja već na prvi griz. Ispeci ju tako da ostane lagano kremasta iznutra, baš kao kada pripremaš brownie kolačiće. Koristi kvalitetnu i tamniju čokoladu kako bi okus bio još bolji.
Bademi će u gotovo u potpunosti zamijeniti brašno pa će ti biti potrebno svega dvije do tri žlice što će ovu tortu učiniti još zanimljivijom.
Potrebno ti je:
- 100 g badema
- 3 žlice brašna
- 180 g čokolade
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 naranča
- 100 g šećera
- 4 jaja
Postupak:
- Bademe ubaci u blender pa ih dobro usitni.
- Pomiješaj ih s brašnom.
- Čokoladu otopi na pari s maslinovim uljem.
- Naribaj narančinu koru, a kada se čokolada malo ohladila, umiješaj žumanjke i šećer.
- Bjelanjke istuci u snijeg pa ih umiješaj u smjesu s čokoladom i žumanjcima.
- Dodaj brašno i bademe i peci oko 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.