Lagana, a čokoladna! Takva torta zbilja postoji!

Thinkstock
Sjajna čokoladna torta s bademima i narančinom koricom osvaja već na prvi griz. Ispeci ju tako da ostane lagano kremasta iznutra, baš kao kada pripremaš brownie kolačiće. Koristi kvalitetnu i tamniju čokoladu kako bi okus bio još bolji.
Vidi originalni članak

Bademi će u gotovo u potpunosti zamijeniti brašno pa će ti biti potrebno svega dvije do tri žlice što će ovu tortu učiniti još zanimljivijom.

Potrebno ti je: 

  • 100 g badema
  • 3 žlice brašna
  • 180 g čokolade
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 naranča
  • 100 g šećera
  • 4 jaja

Postupak: 

  1. Bademe ubaci u blender pa ih dobro usitni.
  2. Pomiješaj ih s brašnom.
  3. Čokoladu otopi na pari s maslinovim uljem.
  4. Naribaj narančinu koru, a kada se čokolada malo ohladila, umiješaj žumanjke i šećer.
  5. Bjelanjke istuci u snijeg pa ih umiješaj u smjesu s čokoladom i žumanjcima.
  6. Dodaj brašno i bademe i peci oko 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva. 

Dobar tek! 

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr