Kuhano tamno pivo s brendijem i začinima za zimska druženja

Sanja Žuljević i Petar Tucman Piće Huckle my buff potječe još iz 18. stoljeća
Huckle my buff je staro englesko piće koje su konzumirali mornari u hladnim danima u velikim lukama kako bi se ugrijali, a i malo opili.
Vidi originalni članak

Zimski blagdani idealno su vrijeme za ispijanje pića, pogotovo, ako su topla. Ako nikada nisi, možda je vrijeme da isprobaš staro englesko piće "huckle my buff" čija je baza tamno pivo. Potječe još iz 18. stoljeća iz okruga Sussex kada se s pivom miješao gin ili konjak. Idealno je piće za večernja druženja s prijateljima.

Sastojci:

  • 1 litra tamnog piva, idealno stout ili porter
  • 2 jaja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 0,06 litara brendija
  • 1/4 naribanog muškatnog orašćića

Za još recepata posjeti Sanjinu stranicu Koji biiiip kuhamo

Priprema

U veliki lonac stavi pivo i ugrij ga na laganoj vatri do 70 stupnjeva. Budi pažljiva jer nikako ne smije zakipjeti. Pjenjačom ili mikserom istuci jaja i šećer dok ne udvostruče volumen. Dodaj brandy i dobro promiješaj. Makni toplo pivo s vatre i dodaj smjesu od jaja, šećera i brandyja. Nekoliko minuta žustro sve miješaj pjenjačom. Posluži u čaše i na vrh naribaj malo muškatnog oraščića.

Ovdje pogledaj kako su Sanja i Petar kuhali pivo.

Posjeti missZDRAVA.hr