Kremasti pire od cvjetače uz koji nikome neće nedostajati onaj klasični

shutterstock
Ovaj kremasti pire od cvjetače savršena je zamjena za klasični pire, ukusan i s niskim udjelom ugljikohidrata. Za pripremu su ti potrebni karfiol, češnjak, maslac. Ako želiš možeš ga posuti sa sirom i začinskim biljem. Njam!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 šalica cvjetova cvjetače (oko 1 glavica)
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
  • ⅓ šalice mlijeka u koju trebaš dodati žlicu limunova soka ili octa
  • 4 čajna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1  čajna žlica maslaca
  • ½ čajne žlice soli
  • svježe mljeveni papar
  • nasjeckani svježi vlasac za garniranje.

cvjetača Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom

Priprema

  • Cvjetove cvjetače i češnjak stavi u lonac kipuće vode, poklopi i kuhaj dok ne omekša, 12 do 15 minuta.
  • Kuhanu cvjetaču i češnjak stavi u procesor za hranu. Dodaj mlijeko, maslac, dvije čajne žlice ulja, sol i papar. Pulsiraj dok pire ne postane kremast.
  • Prebaci u zdjelu za posluživanje. Polij s preostale dvije žlice maslinova ulja i ukrasi po želji sirom i vlascem. 
Posjeti missZDRAVA.hr