Kremasti pire od cvjetače uz koji nikome neće nedostajati onaj klasični
Ovaj kremasti pire od cvjetače savršena je zamjena za klasični pire, ukusan i s niskim udjelom ugljikohidrata. Za pripremu su ti potrebni karfiol, češnjak, maslac. Ako želiš možeš ga posuti sa sirom i začinskim biljem. Njam!
Sastojci:
- 8 šalica cvjetova cvjetače (oko 1 glavica)
- 4 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
- ⅓ šalice mlijeka u koju trebaš dodati žlicu limunova soka ili octa
- 4 čajna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 čajna žlica maslaca
- ½ čajne žlice soli
- svježe mljeveni papar
- nasjeckani svježi vlasac za garniranje.
Priprema
- Cvjetove cvjetače i češnjak stavi u lonac kipuće vode, poklopi i kuhaj dok ne omekša, 12 do 15 minuta.
- Kuhanu cvjetaču i češnjak stavi u procesor za hranu. Dodaj mlijeko, maslac, dvije čajne žlice ulja, sol i papar. Pulsiraj dok pire ne postane kremast.
- Prebaci u zdjelu za posluživanje. Polij s preostale dvije žlice maslinova ulja i ukrasi po želji sirom i vlascem.