Dobitnici konopljinog ulja

Encian Bio konopljino ulje je profinjenog, orašastog okusa i smaragdno zelene boje i prava je poslastica za nepce, ali i organizam. Termičkom obradom gubi svoje nutritivne vrijednosti pa ga se ne preporučuje zagrijavati već dodavati u razne salate, namaze ili umake te gotova jela. U našem nagradnom natječaju koji je trajao do 2. srpnja do 11 sati čitatelji su trebali napisati svoj prijedlog kako bi koristili konopljino ulje, a mi smo 5 najkreativnijih odgovora nagradili s Encian Bio konopljinim uljem
Vidi originalni članak

Dobitnici

Dobitnici Encian Bio konopljinog ulja su: dudilo, mango14, suzi_91, reanica i lisav. Dobitnike ćemo putem e-maila kontaktirati oko načina preuzimanja nagrade.

Encian Bio konopljino ulje savršenog je sastava - bogato esencijalnim mastima - idealna je namirnica za zdravu i uravnoteženu prehranu. Encian je u svoju Bio liniju biranih proizvoda iz ekološkog uzgoja uvrstio i visokokvalitetno ulje dobiveno hladnim prešanjem sjemenki industrijske konoplje. Delikatesnog, orašastog okusa i smaragdno zelene boje, gusto konopljino ulje izdvaja se od drugih biljnih ulja po svom jedinstvenom nutritivnom sastavu.

Encian Bio konopljino ulje

Jedino je biljno ulje koje sadrži idealan omjer omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina te GLA – gamalinolensku masnu kiselinu – neophodnih za funkciju ljudskog organizma, ali posebnih jer ih tijelo samo ne može sintetizirati već se unose putem prehrane ili dodataka prehrani. Sadrži 8 aminokiselina, vitamine B kompleksa te vitamin E koji štiti stanice od oksidativnog stresa. Upravo zbog izrazito visokog udjela esencijalnih masnih kiselina (oko 75 posto), konopljino se ulje smatra idealnom namirnicom za svakodnevnu zdravu i uravnoteženu prehranu.

Profinjenog okusa s lagano orašastom notom, konopljino ulje se lako sljubljuje s raznim okusima. S obzirom na to da termičkom obradom gubi svoje nutritivne vrijednosti, ne preporučuje ga se zagrijavati već dodavati u razne salate, namaze ili umake, te gotova jela. Ulje konoplje preporučuje se svima, a posebice onima koji vode izuzetno aktivan život te prakticiraju neuravnoteženu prehranu. Jednako tako, preporučuje se i profesionalnim sportašima jer industrijska konoplja sadrži manje od 0,2 THC-a (tetrahidrokanabinola – glavne psihoaktivne tvari iz indijske konoplje). Encian Bio konopljino ulje potražite u ljekarnama i na policama zdrave hrane Konzuma, Spara i Plodina po super povoljnoj cijeni od 56,99 do 69,99 kn (za 250 ml).

Riješi se nedoumica o konopljinu ulju:

  • Razlika između indijske i industrijske konoplje - razlika je u količini THC-a (THC je kratica za tetrahidrokanabinol – glavnu psihoaktivnu tvar pronađenu u biljci konoplje). Industrijska konoplja ima svega do 0,2 posto THC-a za razliku od indijske konoplje koja ima i sto puta veću količinu.
  • Kako se dobiva industrijska konoplja - ulje konoplje dobiva se hladnim prešanjem sjemenki industrijske konoplje. Encian Bio Konopljino ulje dobiveno je hladnim prešanjem, a na taj su način sačuvane sve nutritivne vrijednosti i osigurana je vrhunska kvaliteta ulja.
  • Kakvog je okusa ulje - ulje konoplje ima ugodan okus po orašastim plodovima.
  • Kome se preporučuje konopljino ulje - ulje konoplje smiju koristiti svi, osim djece, trudnica i dojilja, a može ga se konzumirati svakodnevno. S obzirom na nutritivni sastav konopljino ulje se može preporučiti svima, a osobito ljudima koji žele povoljno utjecati na zdravlje.
  • Zašto se preporučuje i koje su njegove nutritivne vrijednosti - ulje dobiveno hladnim prešanjem od sjemenki konoplje najbogatiji je prirodni izvor esencijalnih (nužno potrebnih) masnih kiselina koje tijelo ne može samo proizvesti te se osiguravaju u organizmu uravnoteženom i raznovrsnom prehranom. Zbog idealnog omjera omega-3 i omega-6 nezasićenih kiselina (1:3) povoljno djeluje na zdravlje cjelokupnog organizma.
  • Kako se koristi - konopljino ulje može se koristiti svakodnevno kao dodatak u već gotove obroke (smoothie, frape, salate, žitarice…). Ne smije se zagrijavati kako ne bi izgubilo svoje nutritivne vrijednosti.
  • Smiju li profesionalni sportaši konzumirati konopljino ulje - ulje konoplje mogu koristiti i profesionalni sportaši. Industrijska konoplja sadrži manje od 0,2 posto THC.

Jestiva ulja stavili smo pod povećalo nutricionistice, više doznaj ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr