Koji čaj je najbolji za upalu mjehura i za otežano mokrenje?

PR
Dani su sve hladniji, a mi se još nismo priviknuli? Vrijeme je da se trgnemo i što brže utoplimo jer upravo je mjehur onaj koji najviše nastrada. Zbog svoje vlažne površine, podložan je razvoju bakterija, a time i upalama.
Vidi originalni članak

Topla odjeća i obuća od esencijalne je važnosti, ali i topli napitci od ljekovitog bilja, čajevi, mogu imati ljekovita svojstva.

Čaj od sljezovog korijena i sljeza

Sljez je poznat po velikim količinama sluzi pa se smatra jednim od najboljih sredstava za oblaganje sluznice. Lagano prianja na sluznicu štiti ju i ublažava iritacije. Pomaže kod katara u mokraćnom mjehuru, bolnog mokrenja ili teškog zadržavanja mokraće, a učinkovit je i kod pijeska i kamenaca u mjehuru. Sljez dobro djeluje i na bakterijske infekcije mokraćnih kanala, nefritis, cistitis i ostala upalna stanja.

Uvin H čaj

Jedan od najpoznatijih čajeva koji sadrži brojna bilja između kojih je i lišće malenog grma medvjetke te hidrokinon, spoj pogodan za liječenje i sprječavanje infekcija mokraćnog sustava: cistitis, uretritis i nefritis. Arbutin je derivat hidrokinona i glavni je spoj u Uvin H čaju. Apsorbira se u želucu i provodi u tvar sa antimikrobnim i dezinfekcijskim svojstvom. Kada se mokri arbutin prolazi kroz tijelo i djeluje na sluznicu mokraćnog trakta, smiruje iritacije, smanjuje upale i bori se protiv infekcija. Provjereno čuva vaše bubrege i mjehur, a pomaže kod nakupljanja mokraćne kiseline. Bilje u ovom čaju služi ujedno za ublažavanje boli mjehura jer opušta mišiće, smiruje i jača upaljena i iritirana tkiva.

Priroda i vitalnost - odlika Naturavita čajeva

Čaj od sljezovog korijena, sljeza i Uvin H čaj možete naći u Naturavitinom asortimanu čajeva uz razne druge čajeve. Znate li da je Naturavitin Uvin H ima najdugovječniju tradiciju među čajevima na našem tržištu? Organski uzgojeno bilje i kvaliteta ono je što Naturavita nudi svojim obožavateljima. Živjeti s prirodom je pravi slogan koji Naturavitu predstavlja i uistinu potvrđuje ono što govori. Priroda i vitalnost odlike su njezinih čajeva, a na vama je da ih isprobate i spriječite nastanak mogućih upala. Ne dozvolite zimi da vam uskrati život s prirodom uz Naturavita čajeve.

Posjeti missZDRAVA.hr