Keksi s cimetom, đumbirom i kokosom za najčokoladnije blagdane ikad
Kako napraviti ukusne i zanimljive božićne kolače i kekse, a pritom koristiti zdravije zamjene za bijeli šećer i zdravije vrste brašna, otkriva Iva Pehar, pobjednica Masterchefa 2015. Donosimo ti recept za prefine čokoladne kekse
Čokoladni keksi:
- 60 ml kokosova ulja
- 80 ml napitka od badema
- 3 žlice rižinog sirupa
- 110 g mljevenih badema
- 90 g heljdinog brašna
- 1 žlica kakaa
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice đumbira u prahu
- prstohvat soli
Preljev za kekse:
- 120 g vrhnja za šlag - bez šećera
- 2 žlice maslaca
- prstohvat soli
- 112 g crne čokolade
Priprema:
Sve sastojke za tijesto povezati i oblikovat u željenu formu. Peći u pećnici na 175° C od 10 do 12 minuta. Vrhnje i maslac zagrijati, zatim preliti preko čokolade. Sve skupa promiješati da se sve poveže. Kada dosegne sobnu temperaturu prebaci posudu s preljevom u hladnjak do dekoriranja keksića.
Radionicu pripreme zdravih kolača je omogućio Encian, a u pripremi kolača koristile su se namirnice iz njihove linije Superfoods koje su dobre za zdravlje i podizanje energije tijekom dana. Pogledaj video kako je bilo na radionici sa čitateljima!