Keksi s cimetom, đumbirom i kokosom za najčokoladnije blagdane ikad

Žarko Bašić/PIXSELL
Kako napraviti ukusne i zanimljive božićne kolače i kekse, a pritom koristiti zdravije zamjene za bijeli šećer i zdravije vrste brašna, otkriva Iva Pehar, pobjednica Masterchefa 2015. Donosimo ti recept za prefine čokoladne kekse
Vidi originalni članak

Čokoladni keksi:

  • 60 ml kokosova ulja
  • 80 ml napitka od badema
  • 3 žlice rižinog sirupa
  • 110 g mljevenih badema
  • 90 g heljdinog brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • prstohvat soli

Preljev za kekse:

  • 120 g vrhnja za šlag - bez šećera
  • 2 žlice maslaca
  • prstohvat soli
  • 112 g crne čokolade

Priprema:

Sve sastojke za tijesto povezati i oblikovat u željenu formu. Peći u pećnici na 175° C od 10 do 12 minuta. Vrhnje i maslac zagrijati, zatim preliti preko čokolade. Sve skupa promiješati da se sve poveže. Kada dosegne sobnu temperaturu prebaci posudu s preljevom u hladnjak do dekoriranja keksića.

Radionicu pripreme zdravih kolača je omogućio Encian, a u pripremi kolača koristile su se namirnice iz njihove linije Superfoods koje su dobre za zdravlje i podizanje energije tijekom dana.  Pogledaj video kako je bilo na radionici sa čitateljima!

Posjeti missZDRAVA.hr