Jesenska juha s kurkumom i đumbirom
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni!"
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 mrkve
- malo Kotany kurkume
- sol Kotany
- papar Kotany
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica sezama
- 1 žlica lana
- 1 žlica sjemenki bundeve
- 1 žlica sjemenki suncokreta
- 1/3 male žličice svježeg, sitno sjeckanog đumbira (ili čak i manje ako nisi navikla/o na okus)
- 1 dl mlijeka
- malo peršina, malo bosiljka
Priprema:
- Mrkvice i tikvice nareži na tanje kolutiće te prokuhaj cca 15 minuta u slanoj vodi. Bilo bi dobro da mrkvu staviš 5 minuta prije tikvica pošto njoj treba malo duže.
- Kad je povrće kuhano, dio vode odliješ (ja obično ostavim taman toliko da prekrije povrće, ali ovisno o željenoj gustoći možeš ostaviti i više ili manje), a ostatak ubaciš u multipraktik, dodaš sitno sjeckani češnjak i sve ostale začine, kao i sjemenke lana, sezama, bundeve i suncokreta, mlijeko i sjeckani đumbir te sve zajedno samelješ.
- Promiješaš i uživaš u okusu i mirisu.
Mali trik: sjemenke su korisnije organizmu kada su mljevene pa je zato bolje ubaciti ih u multipraktik i samljeti, a ne dodati ih na kraju kad je sve već gotovo.
Dobar tek!
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Maja na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni"Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču za kuhanje.
Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.