Jesen u tvojoj kuhinji: Aromatično varivo od gljiva i kestena

Guliver/Shutterstock
Skuhaj i oguli kestene, a u međuvremenu oguli i nareži gljive. Oljušti i nasjeckaj luk, poprži ga na ulju i dodaj gljive. Zalij vinom i miješaj da tekućina ispari te dodaj temeljac.
Vidi originalni članak

Polovicu količine kestena dodaj cijele, a polovicu zgnječi vilicom i stavi u juhu. Dodaj malo mažurana, kadulje, majčine dušice, sol i papar pa kuhaj još oko 20 minuta. Na kraju umiješaj vrhnje, poprži kriške kruha, stavi u juhu i posluži.

Sastojci:

  • 30 dag kestena
  • 20 dag gljiva
  • 4 kriške polubijelog kruha
  • glavica luka
  • 3 žlice vrhnja
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 žlice ulja
  • prstohvat majčine dušice
  • mažuran
  • kadulja
  • sol
  • papar
  • litra temeljca

Dijeta s gljivama.

Posjeti missZDRAVA.hr