Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom

Thinkstock
Zaljubi se u hrskavu poslasticu koju možeš grickati bilo kad !Cvjetaču smo već odavno proglasili povrćem koje je toliko prilagodljivo da s njom možemo praviti juhu, salate, pohati ju, peći, pa čak od nje pripremiti i koru za pizzu!
Vidi originalni članak

Ovaj put, cvjetača se našla u jednoj lijepoj i mirisnoj priči s parmezanom, a hrskave mrvice za pohanje samo su sjajan dodatak cijeloj priči! Posluži s nekim finim umakom ili salatom i uživaj!

Ova biljka djeluje kao preventiva karcinoma dojke i karcinoma pluća!

Sastojci:

  • pola glavice cvjetače, natrgane na manje cvjetiće
  • 2 bjelanjka
  • 1/2 šalice mrvica za pohanje
  • 1/3 šalice naribane mozzarelle
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • sol i papar
  • 1/2 žličice bosiljka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu

Priprema:

  • Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  • Zakuhati vodu pa kratko kuhati cvjetaču na pari; 4 - 5 minuta
  • Osušiti cvjetaču na papirnatim ručnicima
  • Staviti cvjetaču u blender i samo kratko izmiksati da se izreže na komadiće veličine riže (ili narezati nožem na takve komadiće)
  • Sve sastojke pomiješati s usitnjenom cvjetačom
  • Na lim obložen papirom za pečenje vaditi otprilike žlicu smjese
  • Peći u zagrijanoj pećnici 18 - 20 minuta; dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
  • Poslužiti toplo, s nekim umakom

Primjer trodnevne dijete za lakše mršavljenje

Posjeti missZDRAVA.hr