Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom
Zaljubi se u hrskavu poslasticu koju možeš grickati bilo kad !Cvjetaču smo već odavno proglasili povrćem koje je toliko prilagodljivo da s njom možemo praviti juhu, salate, pohati ju, peći, pa čak od nje pripremiti i koru za pizzu!
Ovaj put, cvjetača se našla u jednoj lijepoj i mirisnoj priči s parmezanom, a hrskave mrvice za pohanje samo su sjajan dodatak cijeloj priči! Posluži s nekim finim umakom ili salatom i uživaj!
Ova biljka djeluje kao preventiva karcinoma dojke i karcinoma pluća!
Sastojci:
- pola glavice cvjetače, natrgane na manje cvjetiće
- 2 bjelanjka
- 1/2 šalice mrvica za pohanje
- 1/3 šalice naribane mozzarelle
- 1/4 šalice naribanog parmezana
- sol i papar
- 1/2 žličice bosiljka
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Zakuhati vodu pa kratko kuhati cvjetaču na pari; 4 - 5 minuta
- Osušiti cvjetaču na papirnatim ručnicima
- Staviti cvjetaču u blender i samo kratko izmiksati da se izreže na komadiće veličine riže (ili narezati nožem na takve komadiće)
- Sve sastojke pomiješati s usitnjenom cvjetačom
- Na lim obložen papirom za pečenje vaditi otprilike žlicu smjese
- Peći u zagrijanoj pećnici 18 - 20 minuta; dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
- Poslužiti toplo, s nekim umakom