Fina krema od jabuka i cimeta

Jabuke su bogate vlaknima i imaju blagotvoran učinak na metabolizam, pogotovo kada ih jedeš sa žitaricama. Isprobaj ukusnu kremu od jabuka, cimeta i zobenog mlijeka. Ova krema je fina i topla i hladna pa je posluži po želji
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 oguljenih i na četvrtine narezanih jabuka
  • malo vode ili zobenog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1-2 žlice kuzua  (škrob, svjetlosive boje koji se dobiva od korijena biljke kudzu. Koristi se u kineskoj i japanskoj kuhinji za ugušćivanje umaka, glaziranje)
  • po želji cimet, klinčić
  • za ukras:
  • sjemenke suncokreta popržene na suhoj tavi
  • rižin slad

Priprema:

  1. Jabuke stavi kuhati s malo vode ili mlijeka i prstohvatom soli. Kuhaj dok ne omekšaju.
  2. Na kraju začini i razmuti kuzu u malo vode i stavi u kremu da se zgusne. Kuzu se kuhanjem zgušnjava, a i ljekovit je.
  3. Za hrskavi dodatak možeš staviti samo lješnjake ili bademe ili npr. pržene sjemenke.
  4. Pomiješaj s rižinim sladom i zapeci kratko na plitici za pečenje obloženom papirom za pečenje.
  5. Ohladi u frižideru i reži.
  6. Ova krema je fina i topla i hladna pa je posluži po želji.

Dobar tek!

Maju možeš pratiti i na Facebooku Instagramu.

Posjeti missZDRAVA.hr