Fina krema od jabuka i cimeta
Jabuke su bogate vlaknima i imaju blagotvoran učinak na metabolizam, pogotovo kada ih jedeš sa žitaricama. Isprobaj ukusnu kremu od jabuka, cimeta i zobenog mlijeka. Ova krema je fina i topla i hladna pa je posluži po želji
Sastojci:
- 5 oguljenih i na četvrtine narezanih jabuka
- malo vode ili zobenog mlijeka
- prstohvat soli
- 1-2 žlice kuzua (škrob, svjetlosive boje koji se dobiva od korijena biljke kudzu. Koristi se u kineskoj i japanskoj kuhinji za ugušćivanje umaka, glaziranje)
- po želji cimet, klinčić
- za ukras:
- sjemenke suncokreta popržene na suhoj tavi
- rižin slad
Priprema:
- Jabuke stavi kuhati s malo vode ili mlijeka i prstohvatom soli. Kuhaj dok ne omekšaju.
- Na kraju začini i razmuti kuzu u malo vode i stavi u kremu da se zgusne. Kuzu se kuhanjem zgušnjava, a i ljekovit je.
- Za hrskavi dodatak možeš staviti samo lješnjake ili bademe ili npr. pržene sjemenke.
- Pomiješaj s rižinim sladom i zapeci kratko na plitici za pečenje obloženom papirom za pečenje.
- Ohladi u frižideru i reži.
- Ova krema je fina i topla i hladna pa je posluži po želji.
Dobar tek!
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.