'Filip najviše voli voćne kašice'

Lujza je otkrila kako njezin sinčić Filip najviše voli jesti voćne kašice, a kašica od griza, banane i jabuke mu je prava poslastica, pa ne može dočekati sljedeći zalogaj
Vidi originalni članak

Filip je sada navršio šest mjeseci i već naveliko jede kašice. S obzirom da ima malo osjetljiviju probavu, nismo žurili s uvođenjem puno novih namirnica. Počeli smo s jabukom, pa kruškom i šljivom, nakon toga rižinim i kukuruznim pahuljicama, a zatim tikvicom, korabom i blitvom. U početku smo svaku namirnicu zasebno pripremali, a tek nedavno smo počeli kombinirati voće i žitarice, te povrće i žitarice.

Bebivita kašice se Filipu jako sviđaju, pogotovo kašica od šljive, te kombinacija banane, jabuke i breskve. Kašica od griza, banane i jabuke mu je prava poslastica, pa ne može dočekati sljedeći zalogaj.

Sok od šljive potiče probavu!

Sokove mu uglavnom dajemo kao dio obroka, pogotovo sok od šljive, zbog poticanja probave, a između obroka mu je najbolja obična voda. Osim toga, s obzirom na veliki izbor Bebivita sokova za bebe, ponekad u kašicu od rižinih ili kukuruznih pahuljica umiješam malo soka kako bi mu bila finija. Čaj od komorača smo koristili već od 2. tjedna, ali ne za žeđ, već kao pomoć kod grčeva.

Filip zasad više voli voćne kašice, pa mu Bebivita kašica od brokule i piletine nije odmah "sjela", ali kad sam mu dala da sam žličicu umače u zdjelicu, a potom je gricka, polako se privikao na okus tzv. "slanog" jela.

Gotove Bebivita kašice ne koristimo svakodnevno, ali su velika pomoć ako ste negdje vani, na putovanju, ne stignete pripremiti neki obrok ili jednostavno zbog raznovrsnosti prehrane, jer nisu sve namirnice uvijek dostupne. Izbor kašica je velik, a struktura je prilagođena dobi djeteta za koju je namijenjena. Za djecu stariju od 10 mjeseci postoji i kašica s müslima. Jedva čekam da vidim kako će se to Filipu svidjeti.

Više info: www.bebivita.hr

Posjeti missZDRAVA.hr