Doručak i desert: Biskvit s jabukama i jogurtom

Guliver/Shutterstock
Nagradi se sočnim kolačem od jabuka i jogurta koji će poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert. Najveća je prednost ovog kolača što ga na sobnoj temperaturi možeš držati čak četiri dana. Napravi ga na početku radnog tjedna i budi bezbrižna do vikenda.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 200 g šećera
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 600 g jabuka
  • 300 g višenamjenskog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 žlice maslaca
  • prstohvat soli

recept za pitu Jesenska pita od bundeva i jabuka s integralnim brašnom

Postupak:

  • Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Premaži posudu za pečenje maslinovim uljem.
  • Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanilije pomiješaj u velikoj zdjeli. Oguli jabuke i nareži ih na kockice. Dodaj ih u smjesu s jogurtom.
  • Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i ½ žličice cimeta i miješaj dok ne razbiješ sve grudice brašna. Ostatak cimeta pomiješaj sa smeđim šećerom i dvije žlice maslaca i stavi sa strane.
  • Polovicu tijesta prebaci u posudu za pečenje, a preko toga rasporedi smjesu šećera i maslaca. Prelij ostatkom smjese. 
  • Peci otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom. Nekoliko minuta prije kraja foliju skini kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju. 

crumble Jesenski crumble od jabuka i krupno mljevenih badema

Posjeti missZDRAVA.hr